Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

by Azuan on December 5, 2009 · 177 comments

in Tips/Cara/Panduan

cara memikat lelaki Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

Beginilah contoh cara untuk memikat hati lelaki idaman, iaitu penampilan yang menyerlah.

Pada entry yang lepas, blog azuan telah pun berkongsi tips mengejutkan orang bangun tidur. Posting ini pula aku ingin berkongsi 50 tips menarik cara memikat lelaki.

Kepada wanita-wanita diluar sana, anda perlu berani untuk mencuba praktikkan tips power cara memikat lelaki ini. Kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk mencuba. Gagal sekali tidak bermakna gagal selama-lamanya.

Dibawah adalah cara-cara memikat lelaki yang harus wanita tahu:

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan si dia.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berwatakan menarik(Persenoliti yang mampu mengugat hatinya).
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada disamping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda,seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati sebagai rancangan pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan beerti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
  19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
  21. Lelaki suka kamu menjadi mendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai solekan yang terlalu tebal.
  25. Mengetahui bila hari lahirnya.
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
  28. Agresif.
  29. Jangan terlalu teruja ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk pengenalan pertama.
  30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam perbualan.
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kami ini terlalu baik dan sempurna.
  32. Jangan perasan bahawa kamu mempunyai paras rupa yang jelita.
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
  37. Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu.
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
  40. Jangan bersikap terlalu kuno.
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
  42. Usia dan bentuk badan bukanlah menjadi ukuran yang penting, tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama.
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
  50. Jangan terlalu mengada-ngada nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Sekiranya anda percaya dengan tips cara memikat lelaki ini, maka teruslah mencuba dan praktikkan cara tersebut. Semoga Berjaya.

{ 177 comments… read them below or add one }

1 Nine December 26, 2009 at 1:10 am

Wahh banyak tips nya…perempuan kena tahu yang nih… :)

Reply

2 Azuan December 26, 2009 at 6:50 am

A’ah.. pompuan kene tahu ni kalu nak pikat lelaki idaman..hehe

Reply

3 shana December 10, 2010 at 3:15 am

tk semestinya pompuan je yg kena tau laki pun sama

Reply

4 dini November 5, 2011 at 10:41 pm

bt0l uh

Reply

5 Afinza November 22, 2011 at 2:24 pm

tau xpe…….

Reply

6 norain bt gitol August 26, 2011 at 7:59 pm

sebenarnya saya nak pikat pakwe saya yg sedia ada ni….supaya dia tak bosan dengan saya…kalau boleh saya nak dia sentiasa happy dengan saya,..jadikan saya tempat dia mengadu…saya nak jadi pendengar yang baik untuk dia….walaupun saya manusia yang tak sempurna tapi saya nak buat yang terbaik untuk take care dia….saya sayanggg pakwe saya sangat2…..saya nak setia,jujur&ikhlas dengan dia…..(^_^)……semoga allah kekalkan…amin….

Reply

7 xOa sunshine September 26, 2011 at 10:22 pm

pompuan ngan laki nie same . .tak de beze nyer??

Reply

8 diya July 4, 2013 at 12:16 pm

sy pun sma…sya nakdy sntiasa dkat dgn sy..mcm ne nak wat ek…buntu sngat…syg dy sngat2…

Reply

9 suzieyani abd razak January 19, 2012 at 2:48 am

tenz…bley jadikn pengajara ni..:)

Reply

10 ikin February 27, 2010 at 11:47 pm

lorh. banyak sangat. malas nak baca. hahaha.[er..boleh ke pikat lelaki weih?]

Reply

11 Azuan March 5, 2010 at 3:21 pm

Alah.. rajin2 lah baca.. hehe..
emm, boleh je..
kalu ada yg berkenan tu, pikat jer.. :)

Reply

12 shana December 10, 2010 at 3:20 am

gatal nye ko ni namanya laki-laki

Reply

13 jackeline November 7, 2012 at 3:43 pm

betul juga kata kmu nanti orng yang kita suka melepas ke tangan orng lain.nanti menyesal pula …..

Reply

14 Chandra Wijaya April 18, 2010 at 7:39 pm

Wah perempuan mestilah baca tips2x ini kalo ingin memikat lelaki :p

Reply

15 Azuan April 18, 2010 at 10:28 pm

Yer.. betul tu.. rugi kalau tak baca.. banyak panduan memikat lelaki yang boleh di cuba..

Reply

16 shana December 10, 2010 at 3:23 am

tk payah nk baca tips2 ni petik jari dh dpt

Reply

17 Aely June 14, 2010 at 6:34 am

da bace da..tggu buat aje..hehe,,sparuh dri tips tu mmg da jdi kbiasaan n sfat dri inie,ader sparuh jer lgikk..huhu..:-)

Reply

18 shana December 10, 2010 at 3:26 am

ko ni gemuk ke kurus???

Reply

19 NeRiNa July 1, 2010 at 4:32 pm

Adeh pjg na tex urm. . .p xpa hbs gak aQ baca hehe. . .tunank aQ t0h 0wg pahang aQ plak 0wg sbh mcm na nk pkt ar spya dia tmba syg kat aQ urmmm

Reply

20 Azuan July 1, 2010 at 7:34 pm

Hehe.. bagus lah habis baca.. kenapa pergi cari orang yang jauh-jauh tu? di sbh tak ada calon ke? :)

Reply

21 shana December 10, 2010 at 3:29 am

ko ni cam cabar aku je aku ada 10 calon lah bro tk cam ko nanti apa yg aku dapat kurap karang

Reply

22 Azuan December 10, 2010 at 8:23 pm

Aik..
bila pula aku cabar ko yer..
dan kenapa yer tiba-tiba jer ko nak melenting tak tentu pasal ni.
Komen2 ko pun nak melenting tak tentu pasal.
nasib baik aku approve komen2 ko ni.
ko ni umur berapa yer?

Reply

23 miera February 9, 2011 at 6:09 pm

salam aiy sy miera nk ckap agk2 bjyer kew tips 2 erk………!!!!

Reply

24 Azuan February 10, 2011 at 2:10 am

emm, boleh cuba dahulu..

Reply

25 amani November 5, 2012 at 5:14 pm

bkpew ar…???? azuan bnyak sngat ckp…

Reply

26 amani November 5, 2012 at 5:07 pm

aq x snggup dh nk bcew cmua ni bnyk cngat…

Reply

27 diya July 4, 2013 at 12:21 pm

sbar2 jngan gduh…tlg sy dlu lg bgus…sy nak wat cm ne skrg nie..dh mslah bsar nie…dy da pmpuan len dh kew..tkt la..huhuhu…

Reply

28 Lelakighairah July 2, 2010 at 12:34 am

ni salah satu cara memikat lelaki/suami (edit by admin – no more spam link here, tq)

Reply

29 Nerina July 2, 2010 at 11:20 am

Bgs bah petua2 ne. . .p kdg ssh gak nk d ikt bah. . .len 0wg len sft n kemauhanya

Reply

30 Azuan July 2, 2010 at 12:25 pm

yer.. betul tu, kadang-kadang susah dan tak seiringan dengan kemahuan kita..

Reply

31 faiezul September 29, 2010 at 8:52 pm

wahhhh…pompuan2 melayu harus bace tips nie..bagus klu nk pikat lelaki2 kacak bukan jew melayu..maybe lelaki mat salleh pn blh dapat.. ^_^

Reply

32 Azuan September 30, 2010 at 2:02 am

hehe.. betul tu bro..
tak rugi mencuba…

Reply

33 amani November 5, 2012 at 5:22 pm

pompuan ni nk cri lelaki yg bleh tman nyew sewaktu dyew sunyi atau sedih…
bkan nyew tengok muKa jew….se lgi pompuan tngOk ati tau…

Reply

34 suhada chomot(fb) September 29, 2010 at 9:00 pm

ni boleh jadi kes wanita melayu terakhir kalah program tv percarian gadis melayu terakhir….hihihih….klo dah baca tips2 ni boleh menjadi wanita idaman lelaki ni…hihihihih

Reply

35 Azuan September 29, 2010 at 9:07 pm

Emm, tak mustahil tu kalau dipraktikkan tips-tips ini.. :)

Reply

36 intan October 1, 2010 at 8:07 pm

orAnG LeLAki ini kadang -kaDaNG baNyak sOngeLAH

Reply

37 Azuan October 1, 2010 at 8:23 pm

Tapi perempuan lagi byk songeh dr lelaki.. hehe

Reply

38 assila maisara October 20, 2010 at 4:17 pm

WEI,AZUANRAZI KAU COPY ORG PUNYA KAH?
TIDAK KAU BLANG!!!!TENGOK SENDIRI NI!!!!
http://yakeshi.wordpress.com/2007/01/27/50-tips-pikat-hati-lelakip/
PENGIKUT!COPY CAT!!

SATU LAGI,LELAKI LG BANYAK BANYAK BANYAK BANYAK SONGEH:D

Reply

39 Azuan October 21, 2010 at 1:14 am

Sy tak pasti apa yg awk tak puas hati ni..
Entry ni dah lama, dari akhir tahun 2009..
Itu dah cerita lama pun..
baru hari ni ke awk jumpe enrty ni?
sy post kat blog pun bukan copy dari link diatas.
tak pernah tahu pun link tu sehingga baca komen awk ni..
tapi entry tu sy dapat dari email.
Jadi sy kongsikan kat blog..
Kalau tengok blog2 lain, rasanya entry ni sama jer..
tapi apa yg membezakannya, enrty ni tersenarai paling tinggi
di engine carian google untuk kata kunci “cara memikat lelaki”.
TQ.

Reply

40 nadia November 29, 2010 at 12:40 pm

baru terpikir macam mana sudah bah????????????????

Reply

41 pRiNcEsS cUtE October 27, 2010 at 4:38 pm

semue sye da buat …..die x terpkat p0wn…..nine ker,faiezul ker,,lelaki ghairah kerrr x terpkat ker?????huhu

Reply

42 Azuan October 29, 2010 at 7:40 pm

betul ke semua dah buat?
kalu tak terpikat, kene cuba cara lainlah..

Reply

43 qaseh November 6, 2010 at 10:08 pm

kalau kite tak dpt jumpe org yg kite nk pikat tuh cmne??
semue contct via msg or call je…
cmne nk ikut tips kt atas nih??

Reply

44 Azuan November 6, 2010 at 11:54 pm

emm, ayat komen awak mula2 tu dah pelik.
kalau dah mmg tak jumpa, mmg lah tak dapat nak pikat..
yg penting, jumpa dulu..
sama juga macam nak tembak/memanah, kena ada sasarannya dulu.

Reply

45 natasha November 23, 2010 at 10:03 am

ttpi bnyk jga llki yg bnyk songeh….ssh nk pikat ni…mcm mane????bleh ajar???

Reply

46 Azuan November 24, 2010 at 12:24 am

ye ke mcm tu..
anyway, awk umur berapa ek?

Reply

47 nazirah November 26, 2010 at 5:56 pm

nak mengurat si natasha ke? lain je bunyinye….ehemmm… Anyway, kalau tak jadi, nak buat macam mana?

Reply

48 Azuan December 9, 2010 at 12:01 am

Eh, tak ada lah.. kenal pun tak.. hehe..
kalau tak jadi, cuba cara sendiri lak.. :)

Reply

49 ayumie February 7, 2012 at 9:31 pm

mekum cmua………..chatkah….aku nak gi taw all aku ada suka swang laki but ada urank juga suka…..eh….benci gue dong….

Reply

50 nadia November 29, 2010 at 12:39 pm

betul kher nie??saye akan cuba

Reply

51 Azuan December 9, 2010 at 12:03 am

Tak salah mencuba.. :)

Reply

52 t"yea December 1, 2010 at 12:26 pm

pnjang sngat la tips nieyh ..
pening pale nak bce ..
heheheh …

Reply

53 Azuan December 9, 2010 at 12:05 am

Tak apa, baca slow2..

Reply

54 shana December 10, 2010 at 3:30 am

hei aku tanya ko ni gemuk ke kurus

Reply

55 shana December 10, 2010 at 3:33 am

boleh tak aku tanya ko 1 soalan ko ni dah ada teman wanita ke lum Azuan

Reply

56 MisZ EieyLa AiDiD January 7, 2011 at 7:03 am

beZ r tips nieyh..nk try r…utk aidid..hu3

Reply

57 Azuan January 18, 2011 at 8:48 pm

hehe..
baguslah macam tu..
boleh cuba nnti..

Reply

58 ria unmanageable January 7, 2011 at 3:42 pm

, aduht” aph bner to ?
, yg akk tou
, cara memikat cowog tu dngan cara aph ada’a …. kalau kita emanc d sukain ma cwog tu kita mlah lbih aph ada’a gg harus
OVER
, so….kita jua lbih yakin kalau kita ithue ….. cantik
, well……PERCAYA DIRI LAH …

:)

Reply

59 Azuan January 18, 2011 at 8:49 pm

Anyway, kamu orang mana ya?

Reply

60 aishah January 13, 2011 at 5:05 pm

saya memang ada minat kat sorang lelaki..dlu kmi pnah couple,tpi skrang dah ptus..but i’m still love him,very much..skrang ni maybe dia dah ada kekasih bru,,,hem stressnya..

Reply

61 Azuan January 18, 2011 at 8:50 pm

Oh.. ye ke..
dah tu, awk tak boleh lupakan dia ke?

Reply

62 are-10 December 10, 2011 at 1:14 pm

emm aishah kte same la..tp aq dpt pkwe mke nk iras ngn dy n alhamdulillah hbgn aq dpt res2 fmly..i love my new bf soooo mmmuuucchhhh!!

Reply

63 Rian January 18, 2011 at 1:08 am

lebih sulit mana yah, pria memikat wanita idaman atau wanita memikat pria idaman :D

Reply

64 wani July 20, 2011 at 1:21 am

kaya’nya bakalan cewe’ dech yang lebih sulit .. karna gw tuh pernah ngejer2 seorang cowo’ aja selama 3 tahun , tapi sampe’ sekarang juga’ masih ngga’ dapet2 .. tapi gw JANJI sama diri gw , gw bakalan terus-terusan ngejer to cowo’ sampe’ dapet ..

Reply

65 shya January 21, 2011 at 3:31 pm

urm bnyknya tip2 ya…

Reply

66 Azuan January 21, 2011 at 5:02 pm

emm, boleh cuba.. :)

Reply

67 gurlz February 2, 2011 at 10:57 am

saya punya lain bkn nk pikat si dia tapi si dia tu yang dtg dulu…saya x tahu dia permainkan saya ataupun tidak…..macam mana ni…tolong lah siapa yang ada nasihat..

Reply

68 Azuan February 3, 2011 at 2:55 am

Emm, untung lah tu kalau di dia dah pikat awak..
cuba tengok dia ikhlas ke tak.. Untuk permulaan, jangan terlalu percaya..

Reply

69 miera February 9, 2011 at 6:15 pm

sy da trai uat tips 2 tp lngsg x der respon nyer….sdey cgat:(:(:(herm

Reply

70 Azuan February 10, 2011 at 2:11 am

emm, cuba lah usaha lagi..
kalau tak berjaya juga, kene cuba tips sendiri lah..

Reply

71 aza February 9, 2011 at 10:21 pm

walaupun lelaki tu baik, belum tentu boleh dipercayai…jadi berhati2..jgn mudah memberi cinta…

Reply

72 Azuan February 10, 2011 at 2:11 am

Jangan mudah percaya.. hehe

Reply

73 nisa February 25, 2011 at 1:54 pm

salam…..saya nak tanya….kalau bdn jenis yg montel2 gitu..taklah montel sangat…kalau pikat lelaki mcm mana???? ni number saya…0194843562

Reply

74 Azuan February 25, 2011 at 3:17 pm

Wslm..emm, berani pula awk bagi number phone tu..
Awak umur berapa yer? Bukan ke ni profile Facebook awk: facebook.com/profile.php?id=100000437836068

Reply

75 Mrs.S March 15, 2011 at 2:16 pm

Dua mggu lpas , sy baru jea kua dgn sorg guy ni. Sure dy mmg perfect guy tht i ever met. Tipu lau sy ckp , sy tak suka pd dy. Lpas jmpe tuh , sy ade jgak cntact dgn dy. Cm text/call. Tp lpas dua tiga ari tuh , dy mula hindarkan diri dy sy. Sy tatau kenapa. Sy mula tnye dy , tp dy ckp , dy busy dgn working. Sy sgt memahami. And now , cuti skola kan. Dy seorg ckgu , and smestinye ckgu pun cuti jgak kan. Sy ajak dy jmpe , tp dy ckp dy kene balek kampung slame smggu. Spanjang dy kt sane ni , sy ad cntact dy , tp dy x pena nak balas. Cm sy text , dy x repl. Sy call , dy x pena nak agkt. Sy rsau , adakah dy mula perasan sy suka dy and pd mase yg same dy x suka sy sbnarnye.

Reply

76 Azuan March 16, 2011 at 3:01 am

Anyway, dah lama ke kenal dia tu??

Reply

77 Mrs.S March 15, 2011 at 10:38 pm

Azuan , u delete comment i kea? Hm

Reply

78 Azuan March 15, 2011 at 10:56 pm

Erkk.. mana ada i delete.. try u check, ada kan comment u?

Reply

79 eyar March 25, 2011 at 1:13 am

semua tips2 ni bgus tpi yg selebihnye kita yang kena usahakn…

Reply

80 Azuan April 6, 2011 at 1:47 am

Betul tu.
usaha tangga kejayaan..

Reply

81 R&Z April 19, 2011 at 5:18 pm

…uurrrmmm saya ingin mengenal lelaki dengan teliti…ada yg boleh bntu saya..

Reply

82 R&Z April 19, 2011 at 5:19 pm

saya ingin mengenali lelaki dengan lebih dalam lg….

Reply

83 Caritauaja April 24, 2011 at 8:54 pm

good…!!
lelaki adalah misterius…pengertian lah…agar kamu akan semakin disayang…
hehe… :) nice post..!

Reply

84 leeya May 1, 2011 at 7:56 pm

wahh , no 43 ? btol ke ?

Reply

85 zieyah May 7, 2011 at 9:24 pm

aq xpham lar,,,dax laki yg aq minat nih laen cket..stu sk ngan aq.aq nk tgo dy pown susa coz aq tkot dy x layan..bt mlu mke aq jewp.law xtgo tkot mlpz…arghhhhhh,,cm nerh erk????plezzz tlg aq cm ne nk ngorat dy..da 3 taon aq simpan prasaan aq kat dy……

Reply

86 Azuan May 17, 2011 at 8:16 pm

Rasa-rasa??

Reply

87 Java Nature May 8, 2011 at 7:25 am

wajah cantik, cerdas, pintar masak, soleha… ckckckckc…. itu baru namanya bidadari jatuh dari langit, hehehehe

Reply

88 ieyrah June 8, 2011 at 10:47 am

wow…bnyk jugak tips niyh…saya baca hampir2 nak tertidor tau..ahaha…ayat2 dia cantek giler..ahah…

Reply

89 Azuan June 29, 2011 at 12:16 am

hehe..
lepas tido baca balik..

Reply

90 Zatie June 10, 2011 at 2:51 pm

thank u mr. azwan….
dah cube tips2 di atas..
Alhamdulillah…success…

Reply

91 Azuan June 29, 2011 at 12:16 am

Wah..
bagus tu..
tahniah…

Reply

92 nescafeais.com June 24, 2011 at 10:06 am

hahaha…untung jadi lelaki klu ada orang pompuan ngorat..heheh

Reply

93 Azuan June 29, 2011 at 12:19 am

tu kalau ada yg nak mengorat.. hehe

Reply

94 chika June 30, 2011 at 7:40 pm

nk tnya sikit..
mcm nner nak pikat laki yg kter x pernah tegur dia..
cnth pndng dri jauh jer..
tpi sya rasa dia x sesuai ngan sya kot..
yelah dia kan kls dpn sya lak kels blkng..
mcm lagit ngan bumi..
tpi sya nak gak kwn ngan dia…

Reply

95 Azuan July 3, 2011 at 2:35 am

Cuba beranikan diri utk menegur dia.. :)

Reply

96 rashid July 2, 2011 at 12:43 am

bagus entri ni..
tapi korang kena tau juga bila si P/L ni suka kt korang.. kalo nak tau ada tanda2 tau..ha, salah satunya adalah samada si P selalu angguk bila si L ni bercerita.ni tanda2 dia minat dan prihatin dengan apa yang korang sampaikan. dan yang paling best sekali, si P ni akan menyetuh dagunya
bila korang ceritakan sesuatu kepada di dia. inilah tanda dia tertarik dengan L ni dan ianya berlaku tanpa dia sedar.!

pe pun, thumbs up pada admin yang share info ni.. /

Reply

97 Azuan July 3, 2011 at 2:36 am

Thanks bro..
perkongsian bro tu menarik gak..
baru tahu mcm mana perempuan terpikat dgn lelaki..

Reply

98 rashid July 3, 2011 at 3:46 pm

takde hal, sekadar nak kongsi pengetahuan :)

regards,
rashid

Reply

99 Azuan July 3, 2011 at 4:33 pm

Beres2..
Thanks..

Reply

100 hana July 9, 2011 at 2:04 pm

aq na pkt sorg laky nie..

Reply

101 Azuan July 11, 2011 at 3:49 am

Emm, molek lah gitu..
try lah dulu..

Reply

102 siege July 9, 2011 at 8:47 pm

Senang je nak pikat lelaki, amalkan sopan santun, lemah lembut dan berbudi perkerti inshallah ramai yang berkenan:)

Reply

103 Azuan July 11, 2011 at 3:49 am

Antara tips yg menarik gak ni..
boleh di amalkan..

Reply

104 little cherry August 13, 2011 at 12:01 pm

mcm mane kalo lelaki tu takterpikat gak dekat kte? yelah.,.,.,. kdg2 lelaki nie ssh untuk dimengertikan….

Reply

105 Azuan August 15, 2011 at 3:59 am

Emm, kalau dah jodoh, tak kemana. :)

Reply

106 ain hawani August 13, 2011 at 2:24 pm

salam….
nasihat pada kaum wanita…
kite sbgai kaum hawa tidak perlu lah tuk m’habiskn mase @ memikir bgaimane utk memikat lelaki…
karane jodoh pada stiap insan hanye Allah tentukn…
malah Allah pernah berkate jika jodohny “laki yg baik insyaallah mmiliki wanita yg baik….”dan sebaliknye….
ttpi tips ini lbh d galakkan pada wanita yg bgelar sbgi isteri…
utk mnmbahkn ilmu pengatahuan….
cara2 bgimana utk memikat si suami….?
MAAF LAH JIKA TEXT SYE NI AD Y TDAK MEMUASKN HATI KPD PEMBACA….
sye tiade niat tuk mnykitkn hati pembaca ttp hany skdar mmberi nasht kpd kaum hawa…. (cintailah Allah dahulu kemudian kpd insan & capailah kejaan dahulu kemudian membina kebahagian)

Reply

107 alya cool August 22, 2011 at 4:58 pm

hehe papew pon tq for what you give for me is
look like cool klau I ptik jri jerw dh dpt kdg2 dorang y takel
hehe best dpt bdakx cool and hensem rasa cam xcayer jerw
hmm papew pon tq for the tips2 k hehe nice to meet you….

Reply

108 Azuan August 23, 2011 at 2:53 pm

Wah yer ker…
mesti lawa awk ni.. :)

Reply

109 Amira September 7, 2011 at 8:22 am

Saya dah cuba mengunakan petua tu. Alhamdulilah semuanya berjalan lancar kini sya dengan boy saya. Dulu saya jenis yang kelam kabut, tapi sekrang sudh tidak. dulu sya suka berjalan lancar, tapi sekrang sya jalan perlahan, dulu sya suka pakai tdung tanpa pakai skar, tpi selepas rya berubahan menjadi ketara. sya dan dia selalu bersama.

Reply

110 Azuan September 9, 2011 at 3:52 pm

Bagus lah mcm tu..
moga kekal berbahagia.
Terima kasih bagi komen.

Reply

111 tawanhati September 7, 2011 at 9:42 pm

hai azuan,
thanks post entry nih
anyways, aku minat kat laki ni sorang. n kiatorang ade borak pasal status perhubugnan kami. saya kate x de perasaan pada dia nak fokus spm. lepas tu, dia mula rapat dgn kwn2 perempuan lain. dia ni memang bnyk kwn pompuan. hati memang cemburu. tp saya cool jer sbb nnti takut dikatakan terhegeh2 atau perasan yang dia tu saya punya, padahal x declare pon. dah lama kawan 5 tahun dari tingkatan 1. kami bnyk persamaan, cuma latar belakang keluarga dia yang ayahnya kahwin empat tu agak menakutkan saya. HAHA! takut dia nak ikut jejak langkah ayah dia tu. Sekarang mak ayah dia dah cerai. Makin scarry! last2, bila saya bnyk tahu pasal dia, probability nk berboyfriend ngan dia pon semakin kurang. Entahlah..

lagisatu, saya ni perempuan yang agak tangkas. maksud saya, langkah jalan saya cepat, cara jln x lembut(langkah pantas), dan bila ada orang laki nk dekati saya, saya susah nk buat eye contact dengan orang lelaki. tak paham tol! padahal renung skjp jer pon..bila ade tips tu, saya lemah. mungkin saya ikut pendirian saya ini sbb dlm ISlam, perlu merendahkan pandangan. Hisyh,,ntah lah.

Anyway, info ni gila berguna! saya akan perbaiki diri saya untuk kebaikan saya juga pada masa hadapan.

Reply

112 Azuan September 9, 2011 at 3:55 pm

Emm, awk masih muda, belajar dulu bersungguh2..
kapel2 ni fikir kemudian. bila sampai masa then dah bersedia baru cari.. :)
kalau dah jodoh, mmg x kemana, tp jodoh semestinya di cari utk dpt yg terbaik.
Anyway, Terima kasih tinggalkan komen..

Reply

113 lili October 31, 2011 at 2:28 am

hai, please remove komen saya ni. tq

Reply

114 Azuan November 1, 2011 at 2:43 pm

Hi..
Knp nak remove lak komen tu?

Reply

115 lili November 2, 2011 at 8:21 pm

remove je laa..bukan ini etika seseorg blogger ker? no question asked.

Reply

116 Azuan November 3, 2011 at 11:55 am

Awk baca kat mana tu etika seorang blogger – “no question asked”?
Awk komen di blog sy, mesti sy nak tahu sebab knp perlu delete. Jika tak nak bagitahu kat komen, boleh guna contact form tu.

“No question asked” sngt sesuai digunakan jika sy menjual barang di sini. Jika awk beli barang kat blog sy ni, then awk tak puas hati, baru blh guna perkataan No Question Asked jika ingin minta refund. So, 100% Money Back Guarantee – No Question Asked.

Reply

117 are-10 December 10, 2011 at 1:20 pm

funny la awk nie azuann,,hihii

Reply

118 shah blogger September 15, 2011 at 5:16 pm

x larat lak nak baca.. tp best.. cuma mmg ngantuk.. lelaki plg x suka kena tipu dan perempuan x jaga kebersihan hahahaha

Reply

119 safira mia September 29, 2011 at 2:11 pm

macam mane nk tahu klau lelaki itu suke kt kite??

Reply

120 Azuan October 1, 2011 at 7:22 pm

Salah satunya, lelaki tu suka tgk kita.. :)

Reply

121 AkmaOmar June 12, 2012 at 2:55 am

Salam…
Kalau awak jumpa saya…awak suka tengok saya tak..hahahaha

Confirm i am not a spammer :)

Reply

122 Azuan June 13, 2012 at 2:40 am

Wslm…
Confirm saya suka tengok awak… :)

Reply

123 AsyrafZakiah October 19, 2011 at 2:00 am

Saya nak memikat sidia, tapi dia kata kalau nak couple tunggu dia habis diploma dulu.. orang macam nie macam mana nak pikat pulak?

Reply

124 Azuan October 19, 2011 at 3:14 pm

Nak pikat mcm ne lagi?
kan dia dh ckp, nak couple tunggu dia habis diploma..
jadi tunggu lah.. nnti lepas dia habis diploma, terus couple.. :)

Reply

125 ai_sya October 24, 2011 at 12:08 pm

ada tak kat sini yang tahu cara untuk couple balik dengan ex-bf kita??

Reply

126 heon October 25, 2011 at 3:43 pm

.. uhu !! .. klu try ne pn aq x dpt ,, abis lh !!!!!! .. malapas lg …. !! haha !!

Reply

127 lysa October 29, 2011 at 1:32 am

sye nk bf sye tu … pndai amek hati … jujur … baik hati … sye nk brkekln ngn die … sye slalu memahami prasaan nye … & die p0n … alhamdullilh … sye ngn bf sye x prnh ad slh fhm , & pergad0hn …. insyaallah allah bgi rhmt kt sye & bf sye …. ngn smew 0wg yg ngh couple tu ….

Reply

128 sinta kristina November 1, 2011 at 5:05 pm

tak pandaila , ikut cara yg di ajar?saya hanya ikut naluri hati, saya nak lelaki yg ihklas, cintakan saya…….n menerima sy apa adanya……saya lebih suka jadi diri sendiri……tapi yg buat saya keliru…..dari dulu saya tak dapat dekatri lelaki yg saya minat……..heheehhhehehehheh

Reply

129 terapi madu sidir November 11, 2011 at 8:52 pm

artikel yg best..tak tahu kata apa dah..memang best !

Reply

130 AsyrafZakiah November 17, 2011 at 2:32 pm

skrang saya dan bf dah bersama2 kembali. Walaupun kena menyakat pun kita orang tak kisah, ]

Reply

131 Afinza November 22, 2011 at 2:31 pm

best gak…..weh tolong aQue weh…camna nak hilang kan selesma buduh nie…????tolong larh dah xlarat nak tarik masuk dah……..!!!!!!!!!!!!

Reply

132 sunny December 4, 2011 at 1:00 pm

tips ney bule brguna ke…. slalunya tips ney ada juga yg tpu….

Reply

133 princess ifzur December 8, 2011 at 2:28 pm

saya sukakan sseorang tapi..,dia selalu ckp ngan saya yg dia sukakan kawan saya..,kwan saya prnah mmberitahu saya yang dia langsung tk brminat dgn org yg saya suka ni..,macam mana ni?? dia cuma anggap saya sbgai kawan baik jer.., tapi saya terlampau cintakan dia…,arrgg!!macam mana ni??

Reply

134 Nabilah December 14, 2011 at 10:09 pm

sume dah aku bace .. aku rase ta banyak yg aku boleh ekot kot … bkn snang nak ekot sume tip-2 ni .. tapi ade sowang laki ni aku knal die ta suka sngat perempuan yag terlalu lembut .. aku pon pelik knp o.O ..

Reply

135 Anne January 14, 2012 at 8:42 am

Hey, thanks for the tips. i try to apply with my boyfriend. i think the tips that you given makes sense. Yes, lelaki memang tak suka dikongkong. I mmg tak kisah bf i buat apa pun, i also give him time w his friends. I call him 3 times per-day, just to re-check wether he’s okay or not, what he’s doing, plan for today. Just takes 10minutes. sometimes, adalah on the phone lama sikit. but, tak boleh biasakan. nanti lelaki ni cepat annoying and bosan. malas nak layan. right azuan? i think, other couple should try this way. i don’t know lah kan. some people, call/messages like every second . but, i tak ada lah macam tu. Just be alert to your bf ,itu pun dah cukup. Have a nice day guys! xoxo.

Reply

136 Azuan January 20, 2012 at 5:18 pm

Ada gak betulnya tu Anne. Tp tak semua lelaki sama.. setiap org berbeza.. cuma perlu fahami jer.. :)

Reply

137 amani November 5, 2012 at 5:35 pm

siapa yg bleh tlg amani…tlg pjuk 4we amani….

Reply

138 nur hafiza January 25, 2012 at 2:02 pm

aq nk pikat kawan laki aq yg salu ad di saping tu je

Reply

139 sha93 February 12, 2012 at 2:20 pm

hhe..harap berhasil lepas nie…..sbb pa yg dnyatakan di atass beza sngatt dngan diri ku!!uhhuhuhu…..

Reply

140 shasha2000 February 15, 2012 at 10:33 pm

berhasil tak?

Reply

141 shasha2000 February 15, 2012 at 10:36 pm

rase nak coba lah. tpi takut dia tak suka pula dengan saye :(

Reply

142 ANAH_LoveEr~~ March 3, 2012 at 4:17 am

anah pun ada cara memikat perempuan ,
hheheheheehehe…

Reply

143 shilvy March 4, 2012 at 10:40 pm

emang gmna klo memikat perempuan?…

Reply

144 shilvy March 4, 2012 at 10:38 pm

terima kasih atas, tips yang udah di berikan, yaudah w coba deh.

Reply

145 shA Fie QaH March 15, 2012 at 10:39 pm

hay,dy blh trima ka 2 arh?

Reply

146 Azuan March 25, 2012 at 1:05 pm

Cuba dulu, mana tau kan… :)

Reply

147 jackeline November 7, 2012 at 3:49 pm

kadang2 cinta susah juga ia boleh membahagiakan dan membuat menderita bila ditinggalkan orng yang kita cintai.cinta sungguh anih .ia dtng tanpa kita sedari ia pergi tanpa kita sedari.

Reply

148 AhmadMustaqim March 22, 2012 at 1:44 pm

Kan elok kalau berikan tips menjadi isteri solehah dan poligami.
Disukai Allah dan Rasullulah. Selamat didunia dan akhirat. Pergaulan bebas dikalangan remaja sudah terlalu tenat, manakala rumah tangga suami isteri semakin banyak yang bercerai. salam n mzb

Reply

149 azmanisma March 25, 2012 at 9:18 pm

dulu aku terpikat dgn isteri sebab dia ada kelebihan bermain alat muzik,dari situ aku minat dan rasa tercabar…

Reply

150 sharina April 27, 2012 at 9:11 pm

bagi aku la kann, law nk husband seorg berpangkat, aku pun kene la ade pgkat gak..,baru mencabar.,

Reply

151 apple_stylo June 9, 2012 at 10:08 pm

saya rasa saya patut ikut panduan ni supaya dia menjadi ingatan buat saya dan mengikut apa jua untuk membuat hati si dia lebih elok memandang hehe :)

Reply

152 strawberry_flavour June 9, 2012 at 10:12 pm

bagus gak tips ni saya akan coba manatau nanti hasilnya beerjaya ke huhu ^ _ ^

Reply

153 DoTa Player June 25, 2012 at 8:16 am

OOO…tips nak pikat laki ea.jangan pikat laki macam aku nie sbb asik2 men dota je.ksian ex awek aku sbb x dpat ksih syg yang scukupnya gra2 kerna dota

Reply

154 syafira July 20, 2012 at 10:27 am

ii just nak mintak tlg u all. bukan nak belagak…. i ramai peminat mmg la ok tp kdg2 rimas. what can i do??

Reply

155 amani November 5, 2012 at 5:31 pm

u trus trang jew lah kat pmnat u tu…and u plih slh stu yg u mnat…

Reply

156 syafira July 20, 2012 at 10:29 am

ouh anyway nice blog: )

Reply

157 Nur Khairunnisa July 21, 2012 at 3:30 am

tk smestinya prmpuan jek yg kena thu laki pun sme!!!!!!

Reply

158 qistina farisa September 5, 2012 at 10:26 pm

betul betul betul..saya sokong 100% !!

Reply

159 isya August 24, 2012 at 4:09 am

sya ade suke sowank laki nyh..tapi dier lagi tua drpada sye.beze setahun..suka pada pndng pertama..klau jmpe je pandg2..tpi x pernh tegor coz mlu…mcm me nih..tlg lah..suke sngat kat dier…

Reply

160 qistina farisa September 5, 2012 at 10:25 pm

hey..byknyew..ttpi..lelaki x mudah tertarik dgn wanita..semua cara da buat tapi..x berhasil..kita kecewa….lelaki ni sebenarnye poyo and tunjuk maco dpn pompuan.. nk tunjuk hebat konon..pigi rah!! lelaki x boleh dipercayai… :’(

Reply

161 amani November 5, 2012 at 5:26 pm

tpi amani x thu nk pjuk mcm mnew 4we amani 2…

Reply

162 how to learn japanese fast November 20, 2012 at 1:37 am

The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and
tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off
topic but I had to share it with someone!

Reply

163 hamba Allah February 26, 2013 at 9:28 pm

maaf kalau terasa.tapi tips2 kt atas ni mcm perempuan jahiliah dulu.bagi yg muslim,x kan kita nak ikut zaman yg Nabi Muhammad kita hapuskan.Kita x payah brsusah nak pikat-memikat.Jodoh Allah yg tentukan.Jangan jatuhkan maruah dan harga diri anda.Kerana dirimu begitu berharga.

Reply

164 Qaseh Jothi April 13, 2013 at 1:35 pm

Hai… bleh join sekali tak…. emm bagus jugak tip2 nie.. tapi kesiannya qaseh tak de buah hati lg…hehehe.. azuan leh bg cara mendapatkan teman istimewa…. hahaha… salam kenalan.

Reply

165 echa May 30, 2013 at 1:16 pm

tak semestinyer lelaki suka prmpuan yg takda jerawat,body bntuk v,tapi keikhlasan hati kita untuk mencintai s’org tu penting,n,jodoh tu d tangan Allah,kalau dha jodoh xkan kemana pun ..

Reply

166 Nurisma syahira July 2, 2013 at 3:45 pm

Wktu sya sdih dia slalu memujuk sya tpi skrg sya sdih dia tdk pduli…..tpi dia sring mnghntr surat menayakan knpa engkau sdih….sya mmbls tiada…stelah itu dia trus mengoyakkan srat itu….sya sngat mncintai dia tpi dia?????

Reply

167 DiYya RiZdyA_cyUnk July 4, 2013 at 12:34 pm

azuan….tlg sy blh,mcm ne sy nak dy cm dlu blk…pngai dy plik skrg,sy syg dy..sy nk dy y dlu cm ne sy nak wat..tlgggg la…:’(

Reply

168 DiYya RiZdyA_cyUnk July 5, 2013 at 11:02 am

azuan,awak xnak tlg sy kew…kbuntuan dh…hrumm..

Reply

169 farisha July 24, 2013 at 1:59 pm

saya x tahu mcm mana mhu menjaga hati teman lelaki sya..

Reply

170 Helen Dyana December 9, 2013 at 10:32 am

Tengok Lah,,Infom Ni.. Ayourrr

Reply

171 FqizzLove87 July 26, 2013 at 5:12 am

prrgggggghhhh . . . terbaik lorh ! huhu

Reply

172 Liyana Yana October 17, 2013 at 11:25 pm

susah betullah nk memikat hati lelaki kadang-kadang dia buat saya rasa benci kadang-kadang ada juga cinta kenapalah cinta itu pelik sangat ada jenis perasaan benci ada,cinta ada.. pening kepala aq dibuatnya…

Reply

173 Syidah eda November 16, 2013 at 11:45 am

Tq bg sume ni.sya nk pikat org yg ska dri dlu dh..tp dia x thu sya suka dia…dia tu sweet btul cute tnggi lg..cma pling sdih thn ni last aq jmpa dia..kmi x seumur…dia setahun tua dri saya… Dh byk kli cra i pkt dia tp x jga dia suka saya..hehe..bella jgn marah..fhazmie x ska ko.dia astik sllu dkt dgn aq..dia every day pg kls aq.

Reply

174 Helen Dyana December 9, 2013 at 10:30 am

Best lerr!! Terbaek!!
Good information! <3

Reply

175 inasalam December 25, 2013 at 10:15 am

saya 18 tahun bf saya 22 tahun saya x tau mcm mana nak pikat hati dia…slmanie dia selalu jga hati saya saya rasa sdah gliran saya utk tambat hati dia but mcm mana saya msih mda?

Reply

176 wanie February 11, 2014 at 12:59 am

sye ade ske kt sowg mamat ni….dye tau yg sye ske dye..tpi dye wt cm biase je….dye x bgi respon ape2…tpi sjk kblakagn ni…bile trsrmpk dngn dye msti dye snyum kt sye…tpi msalahnye…ade lelki lain yg ske sya….cm ne nk buat ni ek???sye dpt rsekn yg mamat yg sye ske tu…dh start nk…rpt2 gn sye…tpi sye x smpai ati nk tolk…mamat yg ske sye tu…cm ne ni???

Reply

177 SECRET April 4, 2014 at 12:27 pm

bila berkawan sy bnyak cakap,bila bercouple sy jagi pendiam..knape yee?? sy takod bf sy mudah bosan dengan sy. bila jumpe dgn di asaje sy tak ade idea nak berborak.please help mee!!!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: