Cara Memikat Lelaki

Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

Cara Memikat Lelaki
Beginilah contoh cara untuk memikat hati lelaki idaman, iaitu penampilan yang menyerlah.

Pada entry yang lepas, blog azuan telah pun berkongsi tips mengejutkan orang bangun tidur. Posting ini pula aku ingin berkongsi 50 tips menarik cara memikat lelaki.

Kepada wanita-wanita diluar sana, anda perlu berani untuk mencuba praktikkan tips power cara memikat lelaki ini. Kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk mencuba. Gagal sekali tidak bermakna gagal selama-lamanya.

Dibawah adalah cara-cara memikat lelaki yang harus wanita tahu:

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan si dia.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berwatakan menarik(Persenoliti yang mampu mengugat hatinya).
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada disamping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda,seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati sebagai rancangan pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan beerti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
  19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
  21. Lelaki suka kamu menjadi mendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai solekan yang terlalu tebal.
  25. Mengetahui bila hari lahirnya.
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
  28. Agresif.
  29. Jangan terlalu teruja ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk pengenalan pertama.
  30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam perbualan.
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kami ini terlalu baik dan sempurna.
  32. Jangan perasan bahawa kamu mempunyai paras rupa yang jelita.
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
  37. Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu.
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
  40. Jangan bersikap terlalu kuno.
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
  42. Usia dan bentuk badan bukanlah menjadi ukuran yang penting, tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama.
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
  50. Jangan terlalu mengada-ngada nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Sekiranya anda percaya dengan tips cara memikat lelaki ini, maka teruslah mencuba dan praktikkan cara tersebut. Semoga Berjaya.

178 thoughts on “Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki”

    1. sebenarnya saya nak pikat pakwe saya yg sedia ada ni….supaya dia tak bosan dengan saya…kalau boleh saya nak dia sentiasa happy dengan saya,..jadikan saya tempat dia mengadu…saya nak jadi pendengar yang baik untuk dia….walaupun saya manusia yang tak sempurna tapi saya nak buat yang terbaik untuk take care dia….saya sayanggg pakwe saya sangat2…..saya nak setia,jujur&ikhlas dengan dia…..(^_^)……semoga allah kekalkan…amin….

  1. da bace da..tggu buat aje..hehe,,sparuh dri tips tu mmg da jdi kbiasaan n sfat dri inie,ader sparuh jer lgikk..huhu..:-)

  2. Adeh pjg na tex urm. . .p xpa hbs gak aQ baca hehe. . .tunank aQ t0h 0wg pahang aQ plak 0wg sbh mcm na nk pkt ar spya dia tmba syg kat aQ urmmm

        1. Aik..
          bila pula aku cabar ko yer..
          dan kenapa yer tiba-tiba jer ko nak melenting tak tentu pasal ni.
          Komen2 ko pun nak melenting tak tentu pasal.
          nasib baik aku approve komen2 ko ni.
          ko ni umur berapa yer?

          1. sbar2 jngan gduh…tlg sy dlu lg bgus…sy nak wat cm ne skrg nie..dh mslah bsar nie…dy da pmpuan len dh kew..tkt la..huhuhu…

  3. wahhhh…pompuan2 melayu harus bace tips nie..bagus klu nk pikat lelaki2 kacak bukan jew melayu..maybe lelaki mat salleh pn blh dapat.. ^_^

    1. pompuan ni nk cri lelaki yg bleh tman nyew sewaktu dyew sunyi atau sedih…
      bkan nyew tengok muKa jew….se lgi pompuan tngOk ati tau…

  4. ni boleh jadi kes wanita melayu terakhir kalah program tv percarian gadis melayu terakhir….hihihih….klo dah baca tips2 ni boleh menjadi wanita idaman lelaki ni…hihihihih

        1. Sy tak pasti apa yg awk tak puas hati ni..
          Entry ni dah lama, dari akhir tahun 2009..
          Itu dah cerita lama pun..
          baru hari ni ke awk jumpe enrty ni?
          sy post kat blog pun bukan copy dari link diatas.
          tak pernah tahu pun link tu sehingga baca komen awk ni..
          tapi entry tu sy dapat dari email.
          Jadi sy kongsikan kat blog..
          Kalau tengok blog2 lain, rasanya entry ni sama jer..
          tapi apa yg membezakannya, enrty ni tersenarai paling tinggi
          di engine carian google untuk kata kunci “cara memikat lelaki”.
          TQ.

    1. emm, ayat komen awak mula2 tu dah pelik.
      kalau dah mmg tak jumpa, mmg lah tak dapat nak pikat..
      yg penting, jumpa dulu..
      sama juga macam nak tembak/memanah, kena ada sasarannya dulu.

          1. mekum cmua………..chatkah….aku nak gi taw all aku ada suka swang laki but ada urank juga suka…..eh….benci gue dong….

  5. , aduht” aph bner to ?
    , yg akk tou
    , cara memikat cowog tu dngan cara aph ada’a …. kalau kita emanc d sukain ma cwog tu kita mlah lbih aph ada’a gg harus
    OVER
    , so….kita jua lbih yakin kalau kita ithue ….. cantik
    , well……PERCAYA DIRI LAH …

    🙂

  6. saya memang ada minat kat sorang lelaki..dlu kmi pnah couple,tpi skrang dah ptus..but i’m still love him,very much..skrang ni maybe dia dah ada kekasih bru,,,hem stressnya..

      1. emm aishah kte same la..tp aq dpt pkwe mke nk iras ngn dy n alhamdulillah hbgn aq dpt res2 fmly..i love my new bf soooo mmmuuucchhhh!!

    1. kaya’nya bakalan cewe’ dech yang lebih sulit .. karna gw tuh pernah ngejer2 seorang cowo’ aja selama 3 tahun , tapi sampe’ sekarang juga’ masih ngga’ dapet2 .. tapi gw JANJI sama diri gw , gw bakalan terus-terusan ngejer to cowo’ sampe’ dapet ..

  7. saya punya lain bkn nk pikat si dia tapi si dia tu yang dtg dulu…saya x tahu dia permainkan saya ataupun tidak…..macam mana ni…tolong lah siapa yang ada nasihat..

    1. Emm, untung lah tu kalau di dia dah pikat awak..
      cuba tengok dia ikhlas ke tak.. Untuk permulaan, jangan terlalu percaya..

  8. salam…..saya nak tanya….kalau bdn jenis yg montel2 gitu..taklah montel sangat…kalau pikat lelaki mcm mana???? ni number saya…0194843562

    1. Wslm..emm, berani pula awk bagi number phone tu..
      Awak umur berapa yer? Bukan ke ni profile Facebook awk: facebook.com/profile.php?id=100000437836068

  9. Dua mggu lpas , sy baru jea kua dgn sorg guy ni. Sure dy mmg perfect guy tht i ever met. Tipu lau sy ckp , sy tak suka pd dy. Lpas jmpe tuh , sy ade jgak cntact dgn dy. Cm text/call. Tp lpas dua tiga ari tuh , dy mula hindarkan diri dy sy. Sy tatau kenapa. Sy mula tnye dy , tp dy ckp , dy busy dgn working. Sy sgt memahami. And now , cuti skola kan. Dy seorg ckgu , and smestinye ckgu pun cuti jgak kan. Sy ajak dy jmpe , tp dy ckp dy kene balek kampung slame smggu. Spanjang dy kt sane ni , sy ad cntact dy , tp dy x pena nak balas. Cm sy text , dy x repl. Sy call , dy x pena nak agkt. Sy rsau , adakah dy mula perasan sy suka dy and pd mase yg same dy x suka sy sbnarnye.

  10. good…!!
    lelaki adalah misterius…pengertian lah…agar kamu akan semakin disayang…
    hehe… 🙂 nice post..!

    1. aq xpham lar,,,dax laki yg aq minat nih laen cket..stu sk ngan aq.aq nk tgo dy pown susa coz aq tkot dy x layan..bt mlu mke aq jewp.law xtgo tkot mlpz…arghhhhhh,,cm nerh erk????plezzz tlg aq cm ne nk ngorat dy..da 3 taon aq simpan prasaan aq kat dy……

  11. nk tnya sikit..
    mcm nner nak pikat laki yg kter x pernah tegur dia..
    cnth pndng dri jauh jer..
    tpi sya rasa dia x sesuai ngan sya kot..
    yelah dia kan kls dpn sya lak kels blkng..
    mcm lagit ngan bumi..
    tpi sya nak gak kwn ngan dia…

  12. bagus entri ni..
    tapi korang kena tau juga bila si P/L ni suka kt korang.. kalo nak tau ada tanda2 tau..ha, salah satunya adalah samada si P selalu angguk bila si L ni bercerita.ni tanda2 dia minat dan prihatin dengan apa yang korang sampaikan. dan yang paling best sekali, si P ni akan menyetuh dagunya
    bila korang ceritakan sesuatu kepada di dia. inilah tanda dia tertarik dengan L ni dan ianya berlaku tanpa dia sedar.!

    pe pun, thumbs up pada admin yang share info ni.. /

  13. salam….
    nasihat pada kaum wanita…
    kite sbgai kaum hawa tidak perlu lah tuk m’habiskn mase @ memikir bgaimane utk memikat lelaki…
    karane jodoh pada stiap insan hanye Allah tentukn…
    malah Allah pernah berkate jika jodohny “laki yg baik insyaallah mmiliki wanita yg baik….”dan sebaliknye….
    ttpi tips ini lbh d galakkan pada wanita yg bgelar sbgi isteri…
    utk mnmbahkn ilmu pengatahuan….
    cara2 bgimana utk memikat si suami….?
    MAAF LAH JIKA TEXT SYE NI AD Y TDAK MEMUASKN HATI KPD PEMBACA….
    sye tiade niat tuk mnykitkn hati pembaca ttp hany skdar mmberi nasht kpd kaum hawa…. (cintailah Allah dahulu kemudian kpd insan & capailah kejaan dahulu kemudian membina kebahagian)

  14. hehe papew pon tq for what you give for me is
    look like cool klau I ptik jri jerw dh dpt kdg2 dorang y takel
    hehe best dpt bdakx cool and hensem rasa cam xcayer jerw
    hmm papew pon tq for the tips2 k hehe nice to meet you….

  15. Saya dah cuba mengunakan petua tu. Alhamdulilah semuanya berjalan lancar kini sya dengan boy saya. Dulu saya jenis yang kelam kabut, tapi sekrang sudh tidak. dulu sya suka berjalan lancar, tapi sekrang sya jalan perlahan, dulu sya suka pakai tdung tanpa pakai skar, tpi selepas rya berubahan menjadi ketara. sya dan dia selalu bersama.

  16. hai azuan,
    thanks post entry nih
    anyways, aku minat kat laki ni sorang. n kiatorang ade borak pasal status perhubugnan kami. saya kate x de perasaan pada dia nak fokus spm. lepas tu, dia mula rapat dgn kwn2 perempuan lain. dia ni memang bnyk kwn pompuan. hati memang cemburu. tp saya cool jer sbb nnti takut dikatakan terhegeh2 atau perasan yang dia tu saya punya, padahal x declare pon. dah lama kawan 5 tahun dari tingkatan 1. kami bnyk persamaan, cuma latar belakang keluarga dia yang ayahnya kahwin empat tu agak menakutkan saya. HAHA! takut dia nak ikut jejak langkah ayah dia tu. Sekarang mak ayah dia dah cerai. Makin scarry! last2, bila saya bnyk tahu pasal dia, probability nk berboyfriend ngan dia pon semakin kurang. Entahlah..

    lagisatu, saya ni perempuan yang agak tangkas. maksud saya, langkah jalan saya cepat, cara jln x lembut(langkah pantas), dan bila ada orang laki nk dekati saya, saya susah nk buat eye contact dengan orang lelaki. tak paham tol! padahal renung skjp jer pon..bila ade tips tu, saya lemah. mungkin saya ikut pendirian saya ini sbb dlm ISlam, perlu merendahkan pandangan. Hisyh,,ntah lah.

    Anyway, info ni gila berguna! saya akan perbaiki diri saya untuk kebaikan saya juga pada masa hadapan.

    1. Emm, awk masih muda, belajar dulu bersungguh2..
      kapel2 ni fikir kemudian. bila sampai masa then dah bersedia baru cari.. 🙂
      kalau dah jodoh, mmg x kemana, tp jodoh semestinya di cari utk dpt yg terbaik.
      Anyway, Terima kasih tinggalkan komen..

            1. Awk baca kat mana tu etika seorang blogger – “no question asked”?
              Awk komen di blog sy, mesti sy nak tahu sebab knp perlu delete. Jika tak nak bagitahu kat komen, boleh guna contact form tu.

              “No question asked” sngt sesuai digunakan jika sy menjual barang di sini. Jika awk beli barang kat blog sy ni, then awk tak puas hati, baru blh guna perkataan No Question Asked jika ingin minta refund. So, 100% Money Back Guarantee – No Question Asked.

  17. Saya nak memikat sidia, tapi dia kata kalau nak couple tunggu dia habis diploma dulu.. orang macam nie macam mana nak pikat pulak?

    1. Nak pikat mcm ne lagi?
      kan dia dh ckp, nak couple tunggu dia habis diploma..
      jadi tunggu lah.. nnti lepas dia habis diploma, terus couple.. 🙂

    1. sye nk bf sye tu … pndai amek hati … jujur … baik hati … sye nk brkekln ngn die … sye slalu memahami prasaan nye … & die p0n … alhamdullilh … sye ngn bf sye x prnh ad slh fhm , & pergad0hn …. insyaallah allah bgi rhmt kt sye & bf sye …. ngn smew 0wg yg ngh couple tu ….

  18. tak pandaila , ikut cara yg di ajar?saya hanya ikut naluri hati, saya nak lelaki yg ihklas, cintakan saya…….n menerima sy apa adanya……saya lebih suka jadi diri sendiri……tapi yg buat saya keliru…..dari dulu saya tak dapat dekatri lelaki yg saya minat……..heheehhhehehehheh

  19. best gak…..weh tolong aQue weh…camna nak hilang kan selesma buduh nie…????tolong larh dah xlarat nak tarik masuk dah……..!!!!!!!!!!!!

  20. saya sukakan sseorang tapi..,dia selalu ckp ngan saya yg dia sukakan kawan saya..,kwan saya prnah mmberitahu saya yang dia langsung tk brminat dgn org yg saya suka ni..,macam mana ni?? dia cuma anggap saya sbgai kawan baik jer.., tapi saya terlampau cintakan dia…,arrgg!!macam mana ni??

  21. sume dah aku bace .. aku rase ta banyak yg aku boleh ekot kot … bkn snang nak ekot sume tip-2 ni .. tapi ade sowang laki ni aku knal die ta suka sngat perempuan yag terlalu lembut .. aku pon pelik knp o.O ..

  22. Hey, thanks for the tips. i try to apply with my boyfriend. i think the tips that you given makes sense. Yes, lelaki memang tak suka dikongkong. I mmg tak kisah bf i buat apa pun, i also give him time w his friends. I call him 3 times per-day, just to re-check wether he’s okay or not, what he’s doing, plan for today. Just takes 10minutes. sometimes, adalah on the phone lama sikit. but, tak boleh biasakan. nanti lelaki ni cepat annoying and bosan. malas nak layan. right azuan? i think, other couple should try this way. i don’t know lah kan. some people, call/messages like every second . but, i tak ada lah macam tu. Just be alert to your bf ,itu pun dah cukup. Have a nice day guys! xoxo.

      1. kadang2 cinta susah juga ia boleh membahagiakan dan membuat menderita bila ditinggalkan orng yang kita cintai.cinta sungguh anih .ia dtng tanpa kita sedari ia pergi tanpa kita sedari.

  23. Kan elok kalau berikan tips menjadi isteri solehah dan poligami.
    Disukai Allah dan Rasullulah. Selamat didunia dan akhirat. Pergaulan bebas dikalangan remaja sudah terlalu tenat, manakala rumah tangga suami isteri semakin banyak yang bercerai. salam n mzb

  24. saya rasa saya patut ikut panduan ni supaya dia menjadi ingatan buat saya dan mengikut apa jua untuk membuat hati si dia lebih elok memandang hehe 🙂

  25. OOO…tips nak pikat laki ea.jangan pikat laki macam aku nie sbb asik2 men dota je.ksian ex awek aku sbb x dpat ksih syg yang scukupnya gra2 kerna dota

  26. sya ade suke sowank laki nyh..tapi dier lagi tua drpada sye.beze setahun..suka pada pndng pertama..klau jmpe je pandg2..tpi x pernh tegor coz mlu…mcm me nih..tlg lah..suke sngat kat dier…

  27. hey..byknyew..ttpi..lelaki x mudah tertarik dgn wanita..semua cara da buat tapi..x berhasil..kita kecewa….lelaki ni sebenarnye poyo and tunjuk maco dpn pompuan.. nk tunjuk hebat konon..pigi rah!! lelaki x boleh dipercayai… :'(

  28. The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and
    tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
    My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off
    topic but I had to share it with someone!

  29. maaf kalau terasa.tapi tips2 kt atas ni mcm perempuan jahiliah dulu.bagi yg muslim,x kan kita nak ikut zaman yg Nabi Muhammad kita hapuskan.Kita x payah brsusah nak pikat-memikat.Jodoh Allah yg tentukan.Jangan jatuhkan maruah dan harga diri anda.Kerana dirimu begitu berharga.

  30. Hai… bleh join sekali tak…. emm bagus jugak tip2 nie.. tapi kesiannya qaseh tak de buah hati lg…hehehe.. azuan leh bg cara mendapatkan teman istimewa…. hahaha… salam kenalan.

  31. tak semestinyer lelaki suka prmpuan yg takda jerawat,body bntuk v,tapi keikhlasan hati kita untuk mencintai s’org tu penting,n,jodoh tu d tangan Allah,kalau dha jodoh xkan kemana pun ..

  32. Wktu sya sdih dia slalu memujuk sya tpi skrg sya sdih dia tdk pduli…..tpi dia sring mnghntr surat menayakan knpa engkau sdih….sya mmbls tiada…stelah itu dia trus mengoyakkan srat itu….sya sngat mncintai dia tpi dia?????

  33. azuan….tlg sy blh,mcm ne sy nak dy cm dlu blk…pngai dy plik skrg,sy syg dy..sy nk dy y dlu cm ne sy nak wat..tlgggg la…:'(

  34. susah betullah nk memikat hati lelaki kadang-kadang dia buat saya rasa benci kadang-kadang ada juga cinta kenapalah cinta itu pelik sangat ada jenis perasaan benci ada,cinta ada.. pening kepala aq dibuatnya…

  35. Tq bg sume ni.sya nk pikat org yg ska dri dlu dh..tp dia x thu sya suka dia…dia tu sweet btul cute tnggi lg..cma pling sdih thn ni last aq jmpa dia..kmi x seumur…dia setahun tua dri saya… Dh byk kli cra i pkt dia tp x jga dia suka saya..hehe..bella jgn marah..fhazmie x ska ko.dia astik sllu dkt dgn aq..dia every day pg kls aq.

  36. saya 18 tahun bf saya 22 tahun saya x tau mcm mana nak pikat hati dia…slmanie dia selalu jga hati saya saya rasa sdah gliran saya utk tambat hati dia but mcm mana saya msih mda?

  37. sye ade ske kt sowg mamat ni….dye tau yg sye ske dye..tpi dye wt cm biase je….dye x bgi respon ape2…tpi sjk kblakagn ni…bile trsrmpk dngn dye msti dye snyum kt sye…tpi msalahnye…ade lelki lain yg ske sya….cm ne nk buat ni ek???sye dpt rsekn yg mamat yg sye ske tu…dh start nk…rpt2 gn sye…tpi sye x smpai ati nk tolk…mamat yg ske sye tu…cm ne ni???

  38. bila berkawan sy bnyak cakap,bila bercouple sy jagi pendiam..knape yee?? sy takod bf sy mudah bosan dengan sy. bila jumpe dgn di asaje sy tak ade idea nak berborak.please help mee!!!

  39. saya dh buat semua tu.. tapi tetap mengendahkan… ke ade tips2 lain yg boleh saya buat dan yg boleh saya tahu.. lelaki yg saya suka ni seorang yg sombong dan pemalu.. dia adalah bangsa iban.. bagaimana caranya untuk memikat hati dia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge