Ramadhan Buffet 2010 Promotion

Ramadhan Buffet 2010 Promotion

Sudahpun bermula satu Ramadhan bagi tahun 2010. Syukur alhamdulillah hari pertama puasa berjalan dengan lancar.. Harap korang pun macam tu juga. Kali ini aku nak update mengenai Ramadhan Buffet 2010 promotion, macam agak terlewat juga update aku kali ini sama seperti posting untuk waktu berbuka puasa 2010, walaupun begitu entry tersebut mendapat permintaan tinggi sehinggakan pelawat yang masuk di luar jangkaan, mungkin itu salah satu rezeki bulan ramadhan sekaligus memberi aku semangat untuk membuat entry buffet Ramadhan ini.

Ramadhan Buffet 2010 Promotion

Menjelang bulan Ramadhan, sudah pasti banyak restaurant dan hotel di bandar besar sekitar Kuala Lumpur akan mengadakan promosi buffet dinner untuk berbuka puasa. Jadi disini aku ingin berkongsi kepada mereka yang memerlukan senarai promosi buffet dinner sempena Ramadan ini walaupun sudah banyak blog mahupun website lain menyediakan maklumat tersebut, tapi target aku untuk beat google supaya entry Ramadhan Buffet 2010 dapat tersenarai dengan baik sekaligus memberi kemudahan kepada mereka yang memerlukan maklumat sebegini.

Berikut ialah senarai buffet dinner sempena bulan ramadhan 2010:

Hotel Maya Ramadan Buffet at Maya Brasserie
Servings of authentic nasi kandar, soup & bubur lambuk, pineapple prawn curry, kupang goreng kunyit, kari ayam nyoya, ikan patin masak asam tempoyak, daging hiris goreng and many more.
Price: RM80 Adult (Half price for kids between 5 -12years)
Reservation: 03-2711 8866 ext 258
Address: 138, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia

Restoran Berputar Sri Angkasa – Menara KL Ramadan Buffet
The tastefully decorated restaurant provides ambience where patrons can enjoy an exquisite selection of food complemented by entertaining music from the piano lounge for a unique dining experience. Open daily and specialises in a variety of local as well as continental cuisine.
Price: RM135++ adult RM75++ Kids 3~11
Reservation: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Address: TH02, Jalan Punchak Off, Jalan P. Ramlee, 50250 Kuala Lumpur

Restoran Sri Melayu – Buffet Ramadhan
Enjoy variety of malay foods with live keroncong performance
Price: RM70++ Adult, RM40++ Kids, 15% off for senior citizen
Reservation: 03-2145 1811 / 03-2145 1833 / 03-2020 5055
Address: No1, Jalan Conlay, 50450 Kuala Lumpur

Boulevard Hotel Mid Valley Wild Rice Restaurant
Sup ayam ala mamak, sup kambing mamak, roti bengali, bubur lambuk, ayam percik Kelantan, daging mamak hitam, grilled lamb & many more
Price from 11 ~ 15 Aug 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 ~ 12yrs
Price from 16 Aug ~ 5 Sept 2010: RM85 adult, RM43 Kids 6 ~ 12yrs
Price from 6 ~ 8 Sept 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 ~ 12yrs
Reservation: 03-2295 8124
Address: Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Cititel Mid Valley Ramadhan Buffet
Pamper your taste with variety of favourites, cooked to perfection like rendang daging minang, ikan jelawat masak lemak tempoyak, ayam kerutub, ried garoupa 3rasa, nasi kerabu, nasi dagang, nasi rampai sari, malay & nyoya kuihs and many more.
Price from 11 ~ 17 Aug 2010: RM60 adult, RM30 Kids 6 ~ 12yrs
Price from 18 Aug ~ 2 Sept 2010: RM70 adult, RM35 Kids 6 ~ 12yrs
Price from 6 ~ 8 Sept 2010: RM55 adult, RM27.50 Kids 6 ~ 12yrs
Reservation: 03-2296 1188
Address: Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia

Dynasty Hotel Selera Kampung Ramadhan Buffet
Price: RM68.00++ adult RM34.00++ child *
Reservations: 03-4043 7777 ext. 3301.
Address: 218 Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur.
Ramadhan Vouchers on Sale Now
CREDIT CARD OFFER ~ Buy 10, Get 1 FREE !
(All Major Credit Cards)

Hotel Nikko Middle Eastern
Treats Ramadhan Ramadan Buffet
Fancy an afternoon treat with a Middle Eastern touch? Come by to the Lobby Lounge and feast on the innumerable assortment of Middle Eastern delicacies such as Fried Beef with Spices and Ground Cinnamon, Grilled Lamb Meat with Middle East Herbs, Stuffed Shredded Chicken with Pita Bread, Pan Fried Shrimp Balls Skewer with Tamarind Sauce, Fried Chickpea Patties and Chickpea and Tahini Dip with Crispy Pita Bread. Throughout this fasting month, Serena Brasserie will be featuring a lavish spread of traditional local specialties from four different Malaysian States and ‘a-la-kampung’ favourites for all to ‘berbuka puasa’, whether with families or friends. Early birds enjoy special rates.
Price : RM90.00++(adult) RM45.00++(children between 6 to 12)
Early Birds Special Rate: 11th to 17th Aug at RM80.00++(adult) RM40.00++(children between 6 to 12)
Reservations: 03-2782 6168
Address: 165, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia

PNB Darby Park The 39 Resaturant Ramadhan Buffet
Price: RM99++ Adult, RM69++ Child
Reservation: 03-7490 3939
Address: 10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur

PNB Darby Park Cafe Ramadhan ramadan Buffet
Price: RM65++ Adult, RM35++ Child
Reservation: 03-7490 3838
Address: 10 Jalan Binjai, 50450 Kuala Lumpur

Corus Hotel Ramadhan Buffet – Balik Kampung Buka Puasa
‘Berbuka puasa’on the specialities of internationally acclaimed Chef Ismail who is well known for his Malay heritage cuisine. In addition to that, feast on more than 90 authentic ‘Kampung’ favourites from various States. Some must try appetizing dishes from the buffet and live cooking stalls include Ikan Bakar Pak Raja, Ayam Kasturi, Rendang Kambing Serai and Keledek Masak Lemak Pucuk Manis,not forgetting a whole Barbecued Lamb.
Price: RM85++ Adult, RM42.50++ Kids
* 50% discount off the normal buffet price from August, 11 – 15 and September, 6 – 9.
* 20% discount off the normal buffet price from August, 16 – September, 5.
Reservation: 03-2161 8888 ext 123
Address: Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Corus Hotel Ramadhan Buffet – Oriental Buka Puasa Buffet
For an Oriental experience, ‘berbuka puasa’ to Oriental Buffet such as Dim Sums, Yong Tau Foo, Steamed Pomfret, Fried Crab Chilli Sauce and other tantalizing dishes.
Price: RM63++ Adult, RM43++ Kids
Reservation: 03-2161 8888 ext 127
Address: Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

San Francisco Steakhouse
Mid Valley Megamall/ Suria KLCC, Kuala Lumpur
19 August 09 – 21 September 09
RM 58++ per adult, RM 29++ per child
San Francisco Steakhouse once again brings families, friends and co-workers together this Ramadan with their glorious buka puasa spread in Mid Valley Megamall and Suria KLCC. The spread encompasses a variety of local and western delicacies such as Ulam, Roast Rib Eye, Lamb, Rendang, Spaghetti Arrabbiata, Beef Provencale and many more saliva inducing treats.

Sheraton Subang Hotel & Towers
SS12, Subang Jaya
19 August 09 – 21 September 09
Terazza Brasserie
RM 85++ per adult, half price for children
Serves an exquisite spread of local cuisine.

Sime Darby Convention Centre
Jalan Bukit Kiara, Kuala Lumpur
22 August 09 – 21 September 09
RM 60++ per pax
Make 2010 a special year for buka puasa by indulging treasures from Halia in Sime Darby Convention Centre. Halia is a restaurant within the convention centre that offers a unique Ramadan buffet featuring Masakan Gulai Kawah Berempah, Churrasco BBQ, Ikan Bakar and Roast Lamb. End your meal with sweet savouries such as Chocolate Banana Mousse with Gateaux, Butter Pudding and many more.

The Sultani Restaurant
Royal Ramadhan Feast – Flamingo Hotel
Cuisine / Type / Serving:
Indian, Restaurant,
Contact: (Others)
Tel: 03 4251 7360 Fax: 03 4256 3188
Valid from 8/11/2010 till 9/9/2010

Brass Cafe
Buffet Ramadan – Crystal Crown Hotel
Cuisine / Type / Serving:
Others, Cafe,
Contact: (PJ New Town)
Tel: 03 7958 4422 Fax: 03 7958 7223
Valid from 8/11/2010 till 9/7/2010
Local Buffet
Price Guide: Above RM60

Starmint Coffee House
Ramadan Nasi Ambang Set – Hotel Sentral
Cuisine / Type / Serving:
International, Local, Cafe, Restaurant,
Contact: (Brickfields)
Tel: 03 2272 6000 Fax: 03 2272 6099
Valid from 8/11/2010 till 9/8/2010

El Patio Coffee House
Ramadhan Buffet : Fiesta Makanan Laut – Melia Kuala Lumpur
Cuisine / Type / Serving:
International, Local, Cafe,
Contact: (Bukit Bintang)
Tel: 03 2785 2828 Fax: 03 2785 2818
Valid from 8/11/2010 till 9/9/2010

Atrium Cafe
A Worldly Ramadhan Feast Awaits – Palace of The Golden Horses
Cuisine / Type / Serving:
Chinese, Indian, Japanese, Malay / Indonesian, Cafe, Others
Contact: (Bandar Sunway)
Tel: 03 7492 8000 Fax: 03 7492 8001
Valid from 8/9/2010 till 9/10/2010
Price Guide: Below RM60, Above RM60

Italiannies
Semi Buffet Dinner
Valid from 8/11/2010 till 9/9/2010
Cuisine / Type / Serving:
Italian, Restaurant,
Contact: (Mid Valley City)
Tel: 03 2283 3675
Price Guide: Below RM60

KLCC Convention Centre
Buka Puasa in the heart of KL
Valid from 8/19/2010 till 8/30/2010
Local Buffet
Price Guide: Below RM60, Above RM60

*sumber: kevinzahri.com & goeatout.com.my

53 thoughts on “Ramadhan Buffet 2010 Promotion”

    1. hehe.. tau tak pe.. ur welcome LJ.. anyway dulu masa duk kt KL, aklau nak jimat di bulan puasa, saya berbuka kat masjid jer.. hehe

  1. Sedap ke makan kat luar? hehe, dalam sebulan kena juga makan kat luar 2 ke 3 kali betul tak…bawa keluarga ke aweks ke, hehehe

    1. hehe.. sedap gak bro.. kalu time akhir2 ramadan tu byk kuar pergi beli barang nak beraya kan, time tu ada gak lah mkn kat luar..

  2. mahalnya heeee..
    setakat ni suri hanya mmpu berbuka kat rumah jer heeee..

    klu teragak2 bru bli kat bazar ramadan ..

    selamat berpuasa sahabatku 🙂

  3. Mahal sememangnya MAHAL – sekali 2 bolehlah…boleh jumpa kengkawan / saudara mara…bagi akak mana2 pun boleh – terpulang pd individu. Ada baik buruknya makan kat luar nie kan kan kan. Yang pasti teramat suka berbuka puasa di rumah bersama suami tersayang dan anak2 tersayang ,lepas berbuka – relak 6 7 minit lepas tur Solat bersama (berjemaah) best tau…cubalah. Ada family feel gitu.

  4. emm ok la ni harga nya biase2 je… apa la salahnye setakat nak mkn utk berbuka puase kita keluar duit lebih sikit, bkn org lain yg mkn kita sendiri kan, simpan duit byk2 pun bkn boleh bawak kemane, klu paling tidak pun abis pi jumpa doktor je bayar ubat sebab badan tak sihat asyik mkn makanan tak berkhasiat (sebab nak murah) kan…

  5. ermm blh2…jom nk belanja…

    rhashidi : betul2..sgt setuju..kdg2 tak salah belanja org tersayang kt tempat best2..make them happy. masa kecik2 dulu dorg pun sll bw kita tpt best2. takkan bila besar nk belanja dorg kedai mamak jerk 🙂

  6. Makan di hotel mmg lah mahal dan kita dituntut oleh islam bersederhanalah dalam segala hal bukan bererti kedekut atau terlalu berjimat. Tidak saalah untuk berbuka di luar tp biarlah mengikut kemampuan dan berhentilah makan sebelum kenyang kerana takut tidak larat utk melakukan solat magrib. Membazir itu tidak digalakkan dalam islam, saya menyeru kepada diri saya, tuan2 dan puan2, abang, kakak ,adik semua marilah kita perbanyakkan ibadah di bulan yang mulia ini, semuga dpt peluang berjumpa dgn malam lailatulqadar, insya allah.

  7. salam ramadhan to all…tumpang lalu….:)
    nk bg pendapat yg seciput…….
    klu nk mkn kt luar, carilah tempat yang menyediakan mknn yang HALAL……
    😀

    Sekadar memberi pandangan….

  8. aduh…terliur tengok harga..xda lg murah ker…hahaha..
    lg bek mkn mknan mak kat rumah…lg sedap…
    buat lah harga berpatutan..utk semua xkira miskin atau kaya..
    smua dpt merasa..lg besh !!!!

  9. bila bulan Ramadhan je buffet kat luar ni mmg famous. time ni lah org akan belanja lebih skit utk makan kat luar. saya ada buat review tentang tempat2 yg saya dah pegi buffet ramadhan kat luar. bolehlah jenguk ke blog saya utk bertukar2 info 🙂

      1. xdelah byk tempat sgt.hehe. alang2 dah pegi, snap lah skit gambar2 makanan yg ada and buat skit review utk rujukan viewer lain. kalau ada kesempatan tu, bro dtglah ke blog saya and komen skit 🙂

  10. a,ah dekat sgt2 hr2 pergi xde ler tp hr2 lalu maybe kot..hehe.an tgh cr tempat berbuka puasa utk opis.klu boleh nk cr yg dekat snng skit xyah fikir jalan jam and rushing.penat …

  11. i recommend Flaming Steamboat Buffet, amat berbaloi, rm 22.80+ shj, lbh 150 makanan, dkt sunway & setapak.
    website flamingsteamboat.com
    Best nya…

  12. Banyak tempa2 berbuka puasa, tapi kita kena cari yg halal baru keberketan tu ada. kalau berbuka dengan benda haram baik tak yah puasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge