Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

by Azuan on October 10, 2010 · 71 comments

in Perkahwinan

Ahad, 10 Oktober 2010 merupakan hari bersejarah buat angkasawan negara iaitu Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha kerana beliau akan menamatkan zaman bujangnya. Mungkin perkahwinan angkasawan negara sedikit sebanyak membuatkan gadis-gadis diluar sana berasa kecewa kerana Dr. Sheikh Muszaphar Shukor sudahpun mempunyai gadis melayu pilihan hatinya, iaitu Dr. Halina.

Gambar Anak Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Tahniah di ucapkan kepada pasangan Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina kerana telah dikurniakan seorang cahaya mata pertama yang sihat dan comel. Setelah hampir setahun berkahwin, pasangan tersebut berjaya melahirkan bayi perempuan pada 21 Julai 2011 dan di beri nama Sophea Isabella. Di bawah ialah gambar anak Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina – UPDATE: 27 JULY 2011.

anak sheikh muszaphar dan halina 1 Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

anak sheikh muszaphar dan halina 2 Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Perkahwinan angkasawan negara merupakan perkahwinan terbesar pada tahun 2010. Apa yang menarik ialah perkahwinan Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina berkonsepkan Istana Kayangan, malah ianya akan disiarkan secara langsung menerusi slot NONA di TV3. Berikut merupakan update terkini gambar kahwin Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina.

Gambar Perkahwinan Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar kahwin sheikh muszaphar dr halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar kahwin akad nikah sheikh muszaphar Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

 

gambar perkahwinan sheikh muszaphar dr halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar perkahwinan dr halina yunos Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar perkahwinan sheikh muszaphar shukor dr halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

perkahwinan sheikh muszaphar dr halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Korang juga boleh tonton online perkahwinan angkasawan negara Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dengan Dr. Halina secara langsung menerusi laman web tonton.com.my ataupun gua.com.my pada jam 9 malam – 10 malam. Aku pula begitu teruja nak tengok perkahwinan ini, dapat berangan berkahwin ala-ala Istana Kayangan pun dah ok agaknya. Sudah pasti gambar perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina akan di snap cantik-cantik, apatah lagi jika gambar perkahwinan pasangan tersebut di snap oleh photographer terkenal dari team Saiful Nang. Berikut merupakan gambar pra perkahwinan Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina.

Gambar Pra Perkahwinan Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar pra perkahwinan Sheikh Muszaphar Shukor Dr Halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar perkahwinan Sheikh Muszaphar Shukor Dr Halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar pra perkahwinan Sheikh Muszaphar Halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Gambar Pra Perkahwinan Dr Sheikh Muszaphar Shukor 565x375 Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

gambar perkahwinan angkasawan negara Sheikh Muszaphar dr halina Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Gambar Pra Perkahwinan Dr Sheikh Muszaphar Shukor dr halina 565x375 Gambar Perkahwinan Angkasawan Negara Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina

Aku ingin merakam ucapan Tahniah buat pengantin Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina di atas perkahwinan gilang gemilang. Semoga perkahwinan beliau mendapat keberkatan DariNya. Selamat menempuh alam perkahwinan, semoga perkahwinan beliau berkekalan abadi sehingga ke anak cucu. Amin…

Sumber gambar: mstar, gua.com.my, blog.khairulhazwan.com, facebook kukubesi, candidsyndrome, zonartis

{ 71 comments… read them below or add one }

1 Mohd Isa October 10, 2010 at 4:00 am

tahniah buat Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina, semoga berbahagia ke anak cucu. amin

Reply

2 Mohd Isa October 10, 2010 at 4:01 am

lupa plak, semoga dapat melahirkan seorang lagi angkasawan negara. hehe

Reply

3 Azuan October 10, 2010 at 9:00 am

hehe.. harap-harap mcm tu lah..
ayah mak semua pangkat Dr..

Reply

4 Mohd Isa October 10, 2010 at 11:19 am

haha…itulah pasal
bertuahlah anak tu nnt

Reply

5 Azuan October 10, 2010 at 11:43 am

A’ah bro..
sudah semestinya tu..

Reply

6 farah October 10, 2010 at 4:19 am

dakulah salah seorang wanita yg kecewa itu..huhu sedihnya:((
xpelah bg change kat Dr Halina..heheh..gurau jer..
semoga berbahagia hingga ke anak cucu..Amin..
memang padan sangat!

Reply

7 Azuan October 10, 2010 at 9:00 am

tak pe farah..
sabar-sabar.. kan hati farah dah dicuri..
siapakah gerangan pencuri itu? :)

Reply

8 etomyam October 10, 2010 at 10:41 am

ni masuk kategori wedding of the year ni :D

Reply

9 Azuan October 10, 2010 at 11:17 am

maksud bro tukar kategori perkahwinan tu kpd kategori wedding of the year ke? :)
anyway, mmg perkahwinan terbesar tahun 2010 ni..

Reply

10 Ezal August 6, 2011 at 10:23 pm

Seronoknya kahwin. Hihi. Thanks for sharing the article!

Reply

11 hanif October 10, 2010 at 10:54 am

gambar pra perkahwinan dia jer dah gempak..belum lagi yang real punye..

Reply

12 Azuan October 10, 2010 at 11:18 am

tu lah bro..
tak sabar nak tengok yang real punya.. hehe

Reply

13 GreenLava October 10, 2010 at 11:06 am

alahai komersialnya wedding

Reply

14 syahrilhafiz October 10, 2010 at 1:52 pm

something will happen 10.10.10..
see and wait…hehe

semoga datuk muszaphar dan dr halina bahagia selamanya…

Reply

15 Azuan October 10, 2010 at 2:42 pm

Harap-harap mcm tu lah.. amin…

Reply

16 syahrilhafiz October 11, 2010 at 10:49 am

amin…
gempak diorang punya sanding dengar cite..
bhagianyaaa

Reply

17 Elyna October 10, 2010 at 2:47 pm

mereka serasi!

Reply

18 sharinginfoz October 10, 2010 at 5:52 pm

tahniah sempena Perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina

Reply

19 ana farhana October 10, 2010 at 7:13 pm

bgaikn puteri dan putera dr kayangan..
mmg sesuai..
ta sbor ase nya nk tgok mereka mlm nih..
mesty gempk;0

Reply

20 ProfHariz October 10, 2010 at 8:44 pm

Memang hebat perkahwinan mereka.. Harap berkekalan hingga ke akhir hayat :)

Reply

21 ruby October 10, 2010 at 11:47 pm

hurmm ske tgok dorang..hope bkekalan hngga ke akhir hayat..amin..

Reply

22 Azuan October 16, 2010 at 2:04 pm

Harap-harap macam tu lah.. amin..

Reply

23 cikmin October 11, 2010 at 12:21 am

nak kata apa lagi?cikmin hanya dapat tengok 5 minit je sebelum habis…huhuhu..sedap sangat la mandi manda di gambang city tu…

Reply

24 Azuan October 16, 2010 at 2:05 pm

Mandi manda mmg best.. kalau kat terengganu, air terjun sekayu.. :)

Reply

25 Khidhir October 11, 2010 at 2:28 am

Cantik isteri dia. Boleh tahan besar-besaran jugak kawin. Tv3 pun ambik live..

Reply

26 Azuan October 16, 2010 at 2:06 pm

Bukan senang TV3 nak ambik live mcm tu kalau tak menguntungkan pihak TV3..

Reply

27 samanosuke_04 October 11, 2010 at 2:32 am

hehe.. moga2 perkahwinan aku lagi grand dari perkahwinan diorang.. haha!

Reply

28 Azuan October 16, 2010 at 2:06 pm

haha.. harap2 mcm tu lah.. jgn lupa jemput aku lak..

Reply

29 darkbatman October 11, 2010 at 3:57 pm

same cantik n padan diaorg ne.. anak pun mesti cun.ahaha.. kene cop awal2 wt jd bini nt..ahhahaa

Reply

30 Azuan October 16, 2010 at 2:09 pm

ko dah x sempat nak cop..
anak dia besar, ko dah tua..
x pun ko suh anak ko nnti ejas anak dia.. hehe

Reply

31 yanmie October 11, 2010 at 6:17 pm

sama cantik sama padan, cuma dr harlina tu nmpk terlebih eksited je..hahaha apa pun moga berbahagia untuk mereka berdua cxan cepat2 dpt anak :P

Reply

32 hani October 12, 2010 at 6:40 pm

tul..sokong..cam terledih xcited ajer..

Reply

33 Azuan October 16, 2010 at 2:10 pm

Sapelah yg x excited dapat kahwin mcm tu.. hehe

Reply

34 zik October 12, 2010 at 5:06 am

tahniah kepada Azuan razi.. eh silap datuk sheikh muzaffar.. hehe…

Reply

35 Azuan October 16, 2010 at 2:10 pm

haha.
ada-ada jer bro ni..

Reply

36 Riena Hussin October 12, 2010 at 4:05 pm

selamat pengantin baru buat Dato . Sheikh Muszaphar Shukor dan Dr. Halina semoga bahagia hingga ke akhir hayat… sama cantik dan sama padan… sangat2 cantik la Dr. Halina.. Tak sia2 Dato menunggu hingga 8 tahun untuk memiliki Dr. Halina kerana memang cantik…~_~

Reply

37 Azuan October 16, 2010 at 2:12 pm

wah.. lama yer Dr Sheikh Muszaphar tu tunggu..
Semoga berkekalan ke akhir hayat..

Reply

38 mira October 12, 2010 at 7:36 pm

smoga bahagia hingga anak-cucu, utuk dr harlina jdlah wanita solehah, brguna dn berdedikasi.

Reply

39 Azuan October 16, 2010 at 2:13 pm

amin… semoga begitulah hendaknya.

Reply

40 qimie October 12, 2010 at 8:31 pm

semoga dr sms dapat membahagiakan dr halina.. aku merelakan dan merestui perkahwinan kalian… huuuuuu.. :)

Reply

41 Azuan October 16, 2010 at 2:13 pm

aku baru tahu dr sms tu short font utk Dr. Sheikh Muszaphar.. :)

Reply

42 Bro Framestone October 13, 2010 at 7:56 am

bro layan tgk pic yang kuku besi & khairulhazwan tangkap..

mmg dorg nie terbaik la… siap terkantoi si Dr Halina pakai kasut nike, kes terlupa nak tukar kasut

Reply

43 Azuan October 16, 2010 at 2:14 pm

haha..
sampai terkantoi tu..
excited sangat kot..

Reply

44 Kujie October 13, 2010 at 8:42 am

Tahniah dan moga bahagia berkekalan – gaya yang diimpikan setiap orang..bertuahnya mereka.

p.s – kak jie dah tukar pink….support breast cancer month :p

Reply

45 Azuan October 16, 2010 at 2:15 pm

Amin.. harap begitulah hendaknya..
dah tengok pink kaler..
cun juga.. nampak muda.. hehe

Reply

46 maslina October 13, 2010 at 11:37 am

selamat pengantin baru & bhgia keanak cucu

Reply

47 Azuan October 16, 2010 at 2:16 pm

amin.. moga begitulah hendaknya..

Reply

48 pieyqa afieyqah October 13, 2010 at 5:58 pm

semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…
aminnnnnn …

Reply

49 Azuan October 16, 2010 at 2:18 pm

amin… moga begitulah hendaknya..

Reply

50 fitri October 14, 2010 at 1:37 pm

tahniah..tapi kalau dia pakai tudung mcm masa nikah tu lg ayu…nape la tudung dibuang…

Reply

51 Azuan October 16, 2010 at 2:22 pm

itulah bro..
masa live malam tu, nampak seksi.
dada tu nampak sangat..

Reply

52 kulanz October 14, 2010 at 10:32 pm

Perkahwinan yang terlakar dalam sejarah..
nasib baik aku dah kahwin.. kalau tak.. nak juga buat majlis macam tu, hehe

Reply

53 Azuan October 16, 2010 at 2:23 pm

hehe..
mmg bersejarah..
tak pe, buat majlis tu untuk anak ko nanti.. :)

Reply

54 hafizmd October 15, 2010 at 11:35 am

Gambar yg pra tuh..mmg cantik sangat…moge mereka bahagia dan kekal dunia akhirat…ameen

“cantik mempelai seri pengantin”
“tetamu datang jadi tak keruan”
“kek dipotong membelah lilin”
“bila lagi giliran si azuan”

hihihihi

Reply

55 Azuan October 16, 2010 at 2:27 pm

Alamak..
tak pandai nak balas pantun ni.. hehe..
lambat lagi giliran aku bro.. hehe
Thanks bro, pandai bro berpantun.. :)

Reply

56 angel October 15, 2010 at 7:32 pm

NOOOOOOO!!!!!!!
i want to marry Muzaphar!!!!! Dr Haslina tk padan ngn Muzaphar. Her beauty tak live up kehenseman Muzaphar..
i lebih sesuai, lebih padan… waaaaaaa

Reply

57 Azuan October 16, 2010 at 2:30 pm

hehe..
sabar-sabar..
betul ke u lagi cantik dan lebih sesuai ni? :)

Reply

58 Amir Said October 18, 2010 at 9:47 am

cantik gambar2 yg saiful nang ambik

Reply

59 mimie October 18, 2010 at 4:01 pm

wah!!! sronok nyer tgk pic2 dorang nie.insyaALLAH ceq pon nk cmnie.heheheh………..urmm……… smoge bhgia Dr sheikh dan Dr halina…..

Reply

60 Azuan October 19, 2010 at 3:40 pm

Jangan lupa jemput org disini nanti.. :)

Reply

61 suri October 18, 2010 at 4:26 pm

indahnya hari bahagia itu semoga kekal sehinga ke akhir hayat mereka.amin.

Reply

62 Azuan October 19, 2010 at 3:40 pm

Semoga berkekalan.. amin…

Reply

63 saraloo November 4, 2010 at 7:49 am

dr sms hensem gile mcm actor, tpi pada aku tak padan ngan dr halina , kalau dipadankan ngan fasha sandha fuuhhhh masyokkkk n ngam beb fasya sandha apa brg ngan jajai muka mcm muka tempe jek, akupun pelik knp dia suka sgt kt si tempe lembek tu

Reply

64 nied November 7, 2010 at 1:50 pm

napelah, saraloo bengang sangan ngan si jajai tu…… biarlah dia asalkan diaorang bahagia sudah lah…….

Reply

65 Ah Long December 7, 2010 at 10:54 am

Ada sumber yang benar menyatakan perkahwinan ini belum membuat bayaran sebanyak lebih kurang RM90,000 kepada pihak syarikat Cosry Wise Sdn Bhd sehingga syarikat itu masih lagi mempunyai tunggakan bayaran sebanyak RM45,630 kepada Kerajaan Malaysia sehingga 01/12/2010.

Ah Long

Reply

66 Azuan December 9, 2010 at 12:08 am

Oh.. betul ke ni??
banyak tu hutang…

Reply

67 slimdiet2 February 17, 2011 at 5:57 pm

bagai pinang dibelah dua. sama cantik sama padan. cantik gambar dorang kat bukit broga tu. teringin aku nak naik bukit broga

Reply

68 Azuan February 17, 2011 at 11:18 pm

Aku tak kenal lagi bukit broga…
tahu nama jer.. hehe

Reply

69 THIRU February 26, 2012 at 10:42 am

SEMOGA BAHAGIA DENGAN ANGKASAWAN YANG BARU DILAHIRKAN…….GUD LUCK DR……

Reply

70 fat burning pills December 17, 2012 at 6:08 pm

Hi there would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog in the near future
but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

Reply

71 Bungkilan February 1, 2014 at 9:24 pm

ada berita baru pasal angkasawan ni tak… hehehe.. comel juga anaknya ya..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: