Hidup Berani Untuk Gagal

Hidup Berani Untuk Gagal Contest

Kali ini aku ingin berkongsi tentang contest yang sedang hangat berlangsung ketika ini dan sudahpun hampir ke penghujungnya iaitu Hidup Berani Untuk Gagal contest anjuran denaihati.

Apa yang anda faham tentang maksud hidup berani untuk gagal? Aku rasa anda sudah pun tahukan.. Ok, posting ini bertujuan untuk menyertai contest Hidup berani untuk gagal dari saya.

Hidup Berani Untuk Gagal

Walaupun aku sedar bahawa aku sebenarnya agak terlambat menyertai contest ini serta terlambat optimizekan blog ini untuk bertanding dengan meletakkan blog ini Top 5 untuk kata kunci HIDUP BERANI UNTUK GAGAL di engine carian google, tetapi aku tetap sahut cabaran untuk teruskan perjuangan serta memberikan saingan kepada peserta-peserta lain. Untuk maklumam denaihati, aku tahu contest ini dari blog www.melayubolehzone.co.cc.

Berkisarkan kepada topik kita tentang Hidup Berani Untuk Gagal, sudah pasti setiap orang tidak mahu akan kegagalan sebaliknya ingin sentiasa berjaya dalam hidup. Malah, aku sendiri pun macam itu, tetapi apakan daya, hidup tak selalunya manis. Hidup ini ibarat air terjun yang mengalir dicelah-celah batu sebelum ianya berjaya sampai ke destinasinya. Sama juga macam kehidupan kita, hidup penuh dengan pancaroba, malah banyak cabaran yang harus ditempuhi sebelum dapat mencipta kejayaan.

Aku sendiri pun masih belum lagi tercapai impian dan kejayaan yang selama ini aku idamkan, sebaliknya kegagalan yang harus aku lalui. Alangkah indahnya hidup ini jika kita tidak perlu menempuhi kegagalan. Tapi apakah makna semua itu, sudah pasti tiada lagi kemanisan dalam kehidupan kerana aku percaya setiap kegagalan pasti akan munculnya kejayaan. Apa yang penting, kita perlu HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Apa aku merepek panjang-panjang ini, cukuplah sampai disini sahaja sebelum bertambah lagi tulisan merepek dari aku. Anyway, terima kasih kepada yang sudi membaca entry ini. Untuk pengetahuan semua, Contest Hidup berani Untuk GagalΒ  ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

23 thoughts on “Hidup Berani Untuk Gagal Contest”

  1. Salam hormat bro

    Ape yg ko merepek??
    Aku rase ko tak merepek betul ko cakap tuh kejayaan tidak akan datang selagi kita tidak gagal – Eh aku pulak yg merepek ke. hohoh

    k bro good try n good luck

    1. Oh.. ye ke bro? berita baik ni.. agak2 bro bila tu? lepas raya ke? hehe.. then, keyword apa yg akan digunakan nnti? hehe

      1. Bro denaihati akan umumkan minggu ni, tapi tak tahu plk bila contest start, atau apa konsep kali ni. Aku pun tak sabar juga ni nak tunggu pengumumanb πŸ˜€

        1. oh.. ye ke.. dlm minggu ni yer, tak lama dah tu.. tak sabar nak tahu.. hehe.. anyway, ada satu lagi contest SEO (international) bakal berlangsung 1 August 2010 nanti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge