Download Drama Chinta Akasia TV3

by Azuan on October 1, 2010 · 96 comments

in Akasia TV3

Khas buat peminat drama melayu terbaru iaitu Chinta yang mana sudahpun memasuki beberapa episod. Aku juga sempat tengok beberapa episod drama Chinta, best juga ceritanya. OST Chinta dari lagu Khatimah Cinta juga sangat best.

Lakonan Fasha Sandha pula memang mantap, tapi kesian tengok watak yang dia bawa kerana nasib malang yang menimpa dirinya. Aku dah jadi geram tengok abang Chinta, sampai sanggup jual adik sendiri. Korang pula rasa macam mana?

akasia chinta tv3 Download Drama Chinta Akasia TV3

Mungkin ada diantara korang yang ingin mendownload drama chinta. Jadi aku ingin kongsi kepada mereka yang berminat untuk download drama Chinta tv3, korang bolehlah download melalui link-link yang aku sediakan dibawah. Kalau korang tak mahu download, korang boleh tonton drama Chinta secara online di tonton.com.my. Tapi korang perlu daftar dahulu di website tersebut.

Link download yang disediakan adalah dari server 4shared.com. Jadi, setiap file yang didownload perlu didownload satu persatu atau setelah satu file siap didownload barulah korang boleh download file seterusnya.

Link download drama Chinta TV3 seperti berikut:

Download Drama Chinta TV3 Episod 1 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 2 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 3 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 4 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 5 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 6 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 7 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 8 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 9 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 10 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 11 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 12 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 13 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 14 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 15 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 16 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 17 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 18 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 19 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 20 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 21 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 22 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 23 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 24 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 25 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 26 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 27 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 28 – Link 1, Link 2, Link 3

p/s: Untuk tonton video download drama Chinta, pastikan anda mempunyai Perisian FLV. Jika tiada perisian tersebut, sila download Perisian FLV dahulu.

Sumber: myvitrd.blogspot.com

Harap korang enjoy serta dapat layan drama Chinta sepuas-puasnya. Adakah korang rasa entry download drama Chinta TV3 berguna? Apa kata korang like ataupun share di Facebook mahupun Twitter. icon smile Download Drama Chinta Akasia TV3

{ 96 comments… read them below or add one }

1 dedoku October 1, 2010 at 10:51 am

adiputra memang versatile la! tapi cam agak pelik lak tengok dia bemisai ngan rambut pjg. nmpk lain gile..ha3

Reply

2 rashid October 2, 2010 at 2:16 pm

Pelakon luar memang all out, tak macam kita, tak ramai yang hati kering macam dia…pelakon baru kena jadikan dia kayu ukur la…

Reply

3 suri October 3, 2010 at 2:27 pm

lowoh apa heee.. suka

Reply

4 ahm October 1, 2010 at 12:03 pm

tq bro sentiasa bertukar link.. setiap kali aku update link dalam myvitrd aku akan maklumkan nanti.. jika ada komen dari pendownload boleh ajukan kepada aku.. nantikan ep seterusnya..dalam proses uploade ke server 4shared..

Reply

5 Azuan October 1, 2010 at 4:09 pm

Ok bro..
no hal.. ur wlcm…
Molek lah mcm tu..

Reply

6 rashid October 1, 2010 at 12:32 pm

banyak sumber download ni bro…trafik mesti kencang…aku sedang berkira nak buat macam ni dekat blog aku…hehe

Reply

7 Azuan October 1, 2010 at 4:09 pm

aku pun share yg orang lain punya gak.. hehe..
Trafik biasa-biasa jer bro..
molek lah tu bro, buat jer..

Reply

8 samanosuke_04 October 6, 2010 at 2:47 pm

hoho, trafik kencang eh kalo bagi dl link.. haha, bleh pakai nie tips terbaru..

Reply

9 suri October 1, 2010 at 12:41 pm

smlam dh tgok ctr dia mmg best..

the hot is pacah candar hohoho..

Reply

10 Azuan October 1, 2010 at 4:11 pm

hehe..
beliau mmg sentiasa hot.. :)

Reply

11 kulanz October 1, 2010 at 2:54 pm

wah, dah ada link download.. bagus ni..
aku ada juga entri drama chinta ni.. tapi sampai sekarang masih simpan dalam draf.. tak sempat publish lagi..

Reply

12 Azuan October 1, 2010 at 4:12 pm

A’ah bro..
share yg org lain juga..
apa lagi bro, teruskan publish jer..

Reply

13 hafizmd October 1, 2010 at 3:36 pm

aku belum sempat lagi nengok citer ni..tapi tgk pade si adiputra tuh…mmg tgkpun macam dah nak kene lempang jer…hehehehe..mmg versatilelah mamat ni

p/s – bro..pasal theme blog aku tuh…aku amik yg free jer..hihihi

Reply

14 Azuan October 1, 2010 at 4:13 pm

aku baru gak tgk beberapa episod..
adiputra belum action lagi.. hehe..

Ko amik mana free theme tu?

Reply

15 hafizmd October 4, 2010 at 2:03 pm

aku tak berapa sure kat mane aku rembat…kang aku jumpe..aku roger deh :D

Reply

16 hafizmd October 6, 2010 at 11:30 am

aku rase aku download kat sini bro…

http://www.flexibilitytheme.com/

ce acu cube try test tgk deh…hihi

Reply

17 ahm October 1, 2010 at 4:50 pm

Chinta Episode 4 boleh didownlod sekarang di :-

Reply

18 zik October 1, 2010 at 8:05 pm

owh menarik nih… tapi lembab gila tenet kat sini… grr.. sabau2

Reply

19 Azuan October 1, 2010 at 8:23 pm

Hehe.
tak pe bro.
slow slow…

Reply

20 yanmie October 1, 2010 at 8:30 pm

salam, so far tgk drama chinta mmg best,
wah rajinnyee siap ada link donlod :)

Reply

21 Sir Marcello October 2, 2010 at 12:47 am

citer nie mcam best..but cam ada fasha sandha jer..terus rasa tak best…hahaha

Reply

22 x-po October 3, 2010 at 1:19 am

meluat dgn fasha sandel hihi

Reply

23 Azuan October 3, 2010 at 2:29 pm

haha..
aku ok jer dgn dia.. hehe

Reply

24 Azuan October 3, 2010 at 2:28 pm

hehe..
a’ah bro..
nasib aku petang2 free..
blh gak layan kt TV.. hehe

Reply

25 Khidhir October 3, 2010 at 6:40 pm

tonton.com.my tu terasa lembap semacam la. yg lama lg best

Reply

26 Azuan October 3, 2010 at 10:15 pm

Ye ke bro..
aku lum daftar lagi kt tonton tu.. hehe

Reply

27 Mohd Isa October 3, 2010 at 8:32 pm

wah, kat sini pun dah boleh download drama melayu la. hehe, aku gak tak update lagi pasal citer ni. hehe

Reply

28 Azuan October 3, 2010 at 10:16 pm

hehe..
update lah bro..
lama x nampak..

Reply

29 eyriqazz October 4, 2010 at 10:19 am

x sempat layan lagi cerita ni…

Reply

30 princess October 4, 2010 at 9:08 pm

episod 5 pleaseeeee ^^

Reply

31 miss eena October 5, 2010 at 12:56 am

thks to azuan…dpt sy lyn cite chinta ni..iktkn lyn tv memg xsmptlh..brsyukurlh dunia skg dh ada intrnt..canggih2…teruskn usaha anda ya..TQVM.

Reply

32 sabree hussin October 5, 2010 at 2:16 am

dengar cerita macam cerita Chinta ni kurang sikit dari moral dia. ntah ye ntah tak

Reply

33 Azuan October 7, 2010 at 1:02 am

emm, aku baru pindah hosting.. habis komen hilang.. :)

Reply

34 ejoncb October 5, 2010 at 10:21 am

hohohohho…saya memang suke tgk cite nih..memang best lah. emo jer rasa tgk abg sanggup wat adik mcm tuh..huhu

Reply

35 Azuan October 7, 2010 at 1:03 am

rasa dah reply komen ni.. tp hilang lak, maklumlah baru pindah hosting.. semua reply komen hilang..

Reply

36 fiezaradzi October 5, 2010 at 2:32 pm

tak penah layan pun citer ni.. best ke? lau best nak juger tgk.. wpun fs de.. huhuu

Reply

37 Sumijelly October 6, 2010 at 11:00 am

rajin tul wat link nya…hehehe

Reply

38 samanosuke_04 October 6, 2010 at 2:47 pm

megaupload laaa laju bro.. hohoho.. tambah2 yang premium.. bleh upload satu season terus..

Reply

39 Wan October 6, 2010 at 10:47 pm

huhu kurang minat drama
tgk drama yg btl2 best ja

Reply

40 cikmin October 8, 2010 at 7:00 am

salam pagi azuan..cikmin amik kesempatan nak balas komen2 jap pagi ni..jujurnya cikmin belum sempat nak tengok episod2 CHINTA yg telah ditayangkan..timenya tu sama dengan Cinta Kirana..anak2 suka layan..dan waktu tu jugak la customer ramai kat stall.. :P

Reply

41 zue October 12, 2010 at 10:50 am

akhirnya dpt gak tgk citer nih…dr td try web lain x lih…huhuuh…tq TT

Reply

42 Azuan October 16, 2010 at 2:10 pm

Oh..
baguslah mcm tu..
harap ianya berguna..

Reply

43 miera syaziera October 12, 2010 at 8:16 pm

best sgt2 cite ni,coz lakonan Fasha memang menjadi ah…..

Reply

44 Azuan October 16, 2010 at 2:13 pm

A’ah..
mantap jer lakonan dia..

Reply

45 maya October 14, 2010 at 8:06 am

gandingan fasha Sandha+ady putra memang best…nampak real…i suke

Reply

46 Azuan October 16, 2010 at 2:20 pm

a’ah..
gandingan memang menjadi.. :)

Reply

47 lunacy October 15, 2010 at 3:52 pm

Azuan , thank you so much for the link tapi kan something wrong dgn link3, episode 10. can help?? terima kasih

Reply

48 Azuan October 16, 2010 at 2:29 pm

Hi..
sama-sama..
sy pun hanya berkongsi link download ni..
tak apa, nanti sy try check dan try contact org yg upload drama ni.. :)

Reply

49 Azuan October 16, 2010 at 2:32 pm

Sy dah check link 3 tu, ok jer..

Reply

50 casillas October 15, 2010 at 10:14 pm

huhuhu…apsal link ep 11 sume x ble tgk… huhuhuhu

Reply

51 Azuan October 16, 2010 at 2:33 pm

Sy dah check semua link episod 11, nampak tak ada masalah pun..
boleh jer tengok..

Reply

52 LadyJava October 16, 2010 at 11:48 am

Salams Azuan :)
Thanks for the link.. downloading ni.. and watching with my mom :)

Reply

53 budak ensem October 16, 2010 at 6:57 pm

salam…link utk episod 8-01 dgn 11-02 xleh download..
tlong mintak upload semula video tu..plissssssssessxxxxxx

Reply

54 Budak Sempoi October 19, 2010 at 7:51 pm

Best citer ni. aku hari2 tunggu citer nih. aku suka sbb adi putra berlakon. pandai bawa watak….adi putra pun mmg macho la dalam citer ni…hehehee…TQ bro sbb sediakn link utk download

Reply

55 Azuan October 21, 2010 at 1:02 am

Makin tengok makin best.. hehe..
Sama-sama bro. :)

Reply

56 Budak Sempoi October 21, 2010 at 10:46 am

bro
actually aku ni sis bukan bro ;) sbb tu minat adi putra…hehehee

Reply

57 Budak Sempoi October 20, 2010 at 7:52 pm

waaaa…sedihnya amar mati….dah tak da ke adi putra dalam citer ni lagi?

Reply

58 Azuan October 21, 2010 at 1:16 am

Itulah…
tertanya-tanya macam mana cerita seterusnya..

Reply

59 jue October 20, 2010 at 9:17 pm

urgh,,,,cpt2 next epsde,,tdi x smpt tngk..hehe

Reply

60 Azuan October 21, 2010 at 1:16 am

Dah update.. :)

Reply

61 2kilo2 October 21, 2010 at 6:35 am

terbaca kat sinopsis, Amar dah mati, tapi Adi Putera masih pegang satu watak lagi Rosul Iman. yang aku tak puas hati Fakri tu mati free, tak thrill langsung haha.

Reply

62 Budak Sempoi October 21, 2010 at 10:44 am

aku setuju bro…mati camtu jer sepatutnya mati dengan mengerikan….

Reply

63 2kilo2 October 21, 2010 at 8:24 pm

haha tu lah Fakri mati tak berbaloi2, at least Osman Kabilah bunuh dia hehe

Reply

64 psrgurl October 22, 2010 at 9:37 am

Aku minat juga tengok drama ni tapi tak sempat sebab malam aku berniaga kat pasar malam… pls la upload terbaru punya epi…. nak sangat tengok cerita CHINTA ni…

Reply

65 lunacy October 22, 2010 at 1:06 pm

Ep 15 tu sedih sangat lah..

Reply

66 Danny Odyssey October 24, 2010 at 8:19 pm

Firstly, thank you for downloading the Drama. The movie is not bad but I hate FS. That spoil my mood…….

Reply

67 aa October 26, 2010 at 4:24 pm

mr azuan..link 1 episod 16 tu corrupt ke? x dpt tgk/download..huhu

Reply

68 Sue October 27, 2010 at 5:45 am

mr azwan, naper x de aper2 kt link 17.00, 17.01. tq

Reply

69 Azuan October 29, 2010 at 7:38 pm

Cuba try klik download, boleh ke tak?

Reply

70 Sue October 29, 2010 at 8:13 pm

ok. boleh downld.tqvm

Reply

71 Azuan October 30, 2010 at 1:14 am

Ok..
baguslah macam tu..
most welcome..

Reply

72 Lol October 27, 2010 at 1:15 pm

Bila nak upload episode 18???? tolong upload please!!!!!!!!!!!

p/s:Macamana awk dapat semua video ni??? awk muat turun dari tonton ke?? atau dari tempat lain?????

Reply

73 Azuan October 29, 2010 at 7:40 pm

Semua dah update dah.. boleh download skrg..
link-link download ni hanya perkongsian dari sumber lain..

Reply

74 lunacy October 28, 2010 at 8:49 am

yes yes yes … episode 18 pls ; )

Reply

75 Azuan October 29, 2010 at 7:42 pm

Dah ada dah link download episod 18..

Reply

76 aa October 28, 2010 at 9:41 am

mr azuan, link 1 episod 16 tu error:video not found. nak download pun x boleh..yg lain OK je..huhu. dah beberapa hari sy cuba..

Reply

77 Azuan October 29, 2010 at 7:43 pm

betul ke tak boleh ni..
sebab sy cuba buka link tu, memang ada videonya..

Reply

78 ahm October 29, 2010 at 3:09 pm

Drama Chinta Episode 20 dan boleh di download melalui name diatas.

Reply

79 casillas November 2, 2010 at 9:03 pm

Chinta Episode 15-02 xble tengok pon…huuuu… klimaks kot tuh!!!! warrghhhhh!!! tensen gue!!! hehe

Reply

80 fisha November 3, 2010 at 10:41 pm

nk th lagu ape yea selain khatimah cinta dlm drama ni.suka dengar lagu tu.

Reply

81 fisha November 6, 2010 at 2:06 am

dpt dh.thanks… :)

Reply

82 casillas November 8, 2010 at 12:15 am

owh…esoknye da bley bkk…tq ek azuan…..

p/s: kenape la dy buat cite ni si saadah xble preggie….. ske jek spoil kan keadaan…. msti nk soh cinta kawen ngn iman…. ceist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

83 saraloo November 8, 2010 at 11:31 am

aku tk mis tgk drama chinta ni, coz fasha & ady memang ideal, tenungan ady kt fasha huuhhh….romantis gile beb, ady aku memang tabik kt kau coz lakunan yg bersahaja, body language, tarikan mata yg memukau, pegang 2 watak dan kedua2nya menjadi, anyway thanks azuan , sebab azuan aku tak mis tgk ady putra.

Reply

84 pisang goreng November 10, 2010 at 4:28 pm

slm en azuan,
nk tau chinta ni mmg smpi episod 28 ke

Reply

85 liza November 11, 2010 at 10:31 am

episod 26 & 27 bila awak nak upload?

Reply

86 sri November 12, 2010 at 8:36 pm

tqvm sebab sediakan blog ni..best dapat tgk CHINTA walau jauh dr tanahair ku..salam dr Victoria

Reply

87 sri November 21, 2010 at 7:55 am

keroje..
ada link complete Habil Qabil? atau apa-ape drama patut tonton?

Reply

88 ayu November 18, 2010 at 9:09 am

Thanks very much dari pengikut setia Chinta di Brisbane.

Reply

89 japangold April 17, 2011 at 11:22 pm

Minat cerita drama chinta, thanks for sharing.

Reply

90 Yanie September 28, 2011 at 2:20 am

Hi, what happen to Ep 10 part 2.. Pls rectify. Thks

Reply

91 Yanie September 29, 2011 at 4:06 am

And now your Ep 16. Part 1.. Pls rectify quickly. Thks

Reply

92 feez February 3, 2012 at 10:54 pm

kebanyakan drama ady putra mesti ada fasha sandha…apa kate gadingkan dengan orang yg berlainan setiap drama ady..so peminat boleh la tengok sape yg serasi n sesuai ngan ady putra..ok tak guy..just bg opinion aje ..hik…anyway…suke lakonan ady yg mantap….yg selalu ady buat time berlakon…ade time2 tu mesti lelap mate….renungan tajam…senyuman macho sgt..huhuhu…all the best ady…

Reply

93 feez February 4, 2012 at 2:29 am

jalan cerita memang best…ady bawa dua watak iaitu amar n rasul iman….yg watak amar tu saya suka…tapi kan..watak rasul iman ni…hati tak tetap…confuse sgt…sb rasul ni dalam dilema agaknya.di sebabkan hadirnya chinta dalam hidup dia….dia lupa diri seketika…..sabo je la rasul ni….ngan kwn baik dia tuh dia kate tak akan ceraikan syada tu..tp bila depan chinta lain la pulak..emmm…apa macam….ape pun bila sy tgk watak amar ok je….sy jadi tenang…bila watak rasul iman saya punya migrain pon sampai..hahhah…..tp kan….wife tak marah ke n cemburu bila tgk ady suka cium dahi fasha….n fasha pon ade cium dahi ady…emmm…..kalau ngan pelakon lain….ady mcm control je nak pegang2 ke..cium ke..hahah…ape pun..congrats..ending mcm trgantung..so pasni ade “chinta 2 ” tak…tp kene tukar heroin la..hahha….sb chinta kan dah meninggal….that all….all the best….

Reply

94 rafeah ahmad June 13, 2012 at 2:21 pm

i salute u tks enjoy it very much

Reply

95 Siti Hahar September 20, 2012 at 4:51 pm

bro part 16.00 x bleh donlot la boss. reupload bleh??

Reply

96 Jeffry Tuah March 19, 2013 at 11:23 am

Bro, chinta episode 16-00 tak dapat download. boleh reupload… Thnks

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: