Download MP3 Lagu Hari Raya

Download MP3 Lagu Hari Raya Aidilfitri

Bulan Ramadhan 2010 bakal melabuhkan tirainya tidak lama lagi. Selepas itu, Hari Raya Aidilfitri pula akan menjelma. Sudah pasti Lebaran Aidilfitri merupakan saat-saat yang ditunggu oleh semua orang Islam untuk meraikannya setelah sebulan menunaikan ibadah puasa.

Tetapi sambutan Hari Raya Aidilfitri kurang meriah jika lagu raya tidak berkumandang. Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba nanti, aku nak kongsilah senarai lagu raya untuk korang download, walaupun aku sedar perkongsian aku sudah agak terlewat. Tapi apakan daya, hidup seorang blogger kadang-kadang tidak menentu.

Download MP3 Lagu Hari Raya

Sememangnya lagu raya ada kekuatannya tersendiri, bila dengar sahaja boleh buatkan hati jadi sayu, pilu, sedih, dan seribu macam perasaan. Kalau yang merantau jauh, sudah pasti tak sabar nak balik kampung bila dengar lagu raya. Jadi korang layanlah puas-puas koleksi lagu raya ini. Dibawah adalah senarai untuk korang download lagu raya MP3.

Senandung Aidilfitri (Ally Noor & Mastura & Teman-Teman)

01. Senandung Aidilfitri – Various Artis.mp3 (4.4MB)
02. Raya Kat Temerloh – Ally Noor & Ezra.mp3 (3.8MB)
03. Hari Raya Hari Gembira – Linda Ismail.mp3 (2.7MB)
04. Mengharap Sinar Takbir Raya – Ally Noor.mp3 (3.3MB)
05. Zapin Aidilfitri – Ida Mustaffa.mp3 (4.2MB)
06. Masih Ada Yang Sayang – Nas Atea.mp3 (3.4MB)
07. Dikir Rayo – Wan Razak.mp3 (2.8MB)
08. Senandung Aidilfitri (Instrumental).mp3 (4.4MB)
09. Sendu Di Pagi Raya – Mastura.mp3 (3.9MB)
10. Riang Ria Hari Raya – Nas Atea.mp3 (3.1MB)
11. Jangan Buek Laei Yo! – Ally Noor & Mastura.mp3 (3.9MB)
12. Cak Kun Cak Di Malam Raya – Zaiton Sameon.mp3 (4.9MB)
13. Pakaian Budaya Di Aidilfitri – Suhana Jasmy.mp3 (2.7MB)

Gema Hari Raya

01. Aidilfitri Di Alaf Baru – Siti Nurhaliza.mp3 (4.0MB)
02. Nikmat Hari Raya – Siti Nurhaliza.mp3 (3.6MB)
03. Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (3.7MB)
04. Balik Kampung – New Boyz.mp3 (4.3MB)
05. Masih Ada Yang Sayang – Noraniza Idris.mp3 (3.6MB)
06. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (4.4MB)
07. Ku Pohon Doa Di Hari Raya – Liza Hanim.mp3 (3.8MB)
08. Cahaya Aidilfitri – Handy Black.mp3 (3.6MB)
09. Suasana Hari Raya – Mazleela.mp3 (2.2MB)
10. Bersederhanalah (Di Hari Raya) – 2 By 2.mp3 (4.2MB)
11. Bersabarlah Sayang – Anis Suraya.mp3 (3.1MB)
12. Miskin Kaya – Firdaus.mp3 (2.4MB)
13. Zapin Aidilfitri – Nurhaida.mp3 (4.2MB)
14. Selamat Hari Lebaran – Mazleela.mp3 (4.1MB)

Meriah di Aidilfitri

01. Manis-Manis Lebaran – New Boyz,Sofaz,Lips & Saidatul Erma.mp3 (4.5MB)
02. Fajar Di Pagi Raya – Aznil Hj. Nawawi.mp3 (4.0MB)
03. Anugerah Aidilfitri – Siti Nurhaliza.mp3 (4.0MB)
04. Selamat Hari Raya – New Boyz.mp3 (4.1MB)
05. Syahdu Lebaran – Saidatul Erma.mp3 (3.6MB)
06. Nazam Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (5.8MB)
07. Halal Bihalal – Noraniza Adris.mp3 (4.2MB)
08. Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (3.6MB)
09. Di Pagi Mulia – Liza Hanim.mp3 (4.2MB)
10. Di Hari Raya – New Boyz.mp3 (4.8MB)
11. Inilah Harinya – Sofaz.mp3 (3.9MB)
12. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (5.0MB)

Riang Ria Aidilfitri

01. Selamat Hari Raya – New Boyz.mp3 (3.6MB)
02. Di Pagi Mulia – Liza Hanim.mp3 (3.7MB)
03. Inilah Harinya – Toy’s.mp3 (3.5MB)
04. Air Mata Syawal – Siti Nurhaliza.mp3 (4.7MB)
05. Syahdu Lebaran – Saidatul Erma.mp3 (3.4MB)
06. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (4.4MB)
07. Suasana Hari Raya – Mazleela.mp3 (2.2MB)
08. Cahaya Aidilfitri – Handy Black.mp3 (3.6MB)
09. Masih Ada Yang Sayang – Noraniza Idris.mp3 (3.6MB)
10. Zapin Aidilfitri – Nurhaida.mp3 (4.2MB)
11. Bersabarlah Sayang – Anis Suraya.mp3 (3.1MB)
12. Miskin Kaya – Firdaus.mp3 (2.4MB)

Selamat Aidilfitri Artis-Artis 60an

01. Selamat Hari Raya – Ahmad Jais.mp3 (3.4MB)
02. Seloka Hari Raya – M. Shariff & Datin Rafeah Buang.mp3 (3.0MB)
03. Pulang Di Hari Raya – M. Shariff.mp3 (3.3MB)
04. Musafir Di Aidilfitri – S. Jibeng.mp3 (5.5MB)
05. Hari Raya – L. Ramlee & M. Shariff.mp3 (2.5MB)
06. Hari Lebaran – M. Shariff & The Zurah II.mp3 (2.3MB)
07. Hari Raya (Versi 2) – M. Ishak & M. Shariff.mp3 (2.5MB)
08. Suara Takbir – A. Ramlie.mp3 (2.6MB)
09. Selamat Berpuasa – M. Shariff & The Zurah II.mp3 (4.1MB)
10. Aidilfitri – Datin Rafeah Buang.mp3 (3.6MB)
11. Suasana Hari Raya – A. Dayang.mp3 (2.1MB)
12. Selamat Hari Raya – S. Jibeng & M. Shariff.mp3 (2.0MB)
13. Dendang Perantau – M. Shariff.mp3 (2.5MB)
14. Bila Takbir Bergema – Maria Bachok.mp3 (2.4MB)
15. Musafir Di Aidilfitri – M. Shariff.mp3 (5.5MB)
16. Hari Raya – Ahmad Jais.mp3 (2.9MB)

Koleksi Lagu Raya Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza & Others – Aidilfitri Di Alaf Baru
Siti Nurhaliza – Air Mata Syawal
Siti Nurhaliza – Anugerah Aidilfitri
Siti Nurhaliza – Bila Hari Raya Menjelma
Siti Nurhaliza – Bulan Kedamaian
Siti Nurhaliza – Mekar Hari Raya
Siti Nurhaliza – Meriah Suasana Hari Raya
Siti Nurhaliza – Nazam Lebaran
Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran
Siti Nurhaliza – Suara Takbir
Siti Nurhaliza & Noraniza Idris – Nikmat Hari Raya

Akhir kata, aku susun sepuluh jari memohon kemaafan andai ada salah silap terhadap korang semua. Bersempena itu juga aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Semoga Aidilfitri kali ini lebih baik dan bermakna dari yang sebelumnya.

45 thoughts on “Download MP3 Lagu Hari Raya Aidilfitri”

    1. Wslm.. hehe..
      blh lah download tu..

      dah check yer.. bagus lah..
      tentang cara penyelesaian tu mcm mana nak ckp yer..
      Sebabnya semua blogspot punya kod theme mmg ada kesalahan ini walaupun sikit..
      Macam blog ini pun ada kesalahannya, tp kesalahan tu sikit jer..
      dan lagi satu, pemilihan theme yang sesuai tu penting.
      Then kalau nak cuba kurangkan kesalahan tu, semestinya kene ada basic tentang HTML dan CSS..
      Boleh belajar di website ini http://www.w3schools.com/ tentang HTML dan CSS tu.
      ataupun boleh kurangkan widget2 yang tidak berkenaan disidebar.

      Secara peribadinya bila sy masuk blog awk, sy rasa agak serabut..
      terlalu byk widget2 yg tak penting bagi sy berada kat blog awk..
      then terpaksa menunggu lama untuk siap loading sepenuh..
      saranan sy, pilihlah theme yg seminima mungkin..
      harap awk tak terasa hati dgn kritikan sy ini.

      1. Nak terasa hati kenapa? saya lg suka kalau ada kritikan membina terutamanya dari org yg byk pengalaman krn saya nk org masuk blog saya selalu. Jadi saya akan buat apa pun utk memudahkan dan menarik visitor ke situ.
        Terima kasih byk2.saya akan cuba utk perbaiki segala kelemahan yg ada.

        1. Manalah tau kan.. sesetengah orang tak boleh terima kritikan orang lain..
          Mcm yang awk ckp “saya nk org masuk blog saya selalu. Jadi saya akan buat apa pun utk memudahkan dan menarik visitor ke situ.”
          So, cuba try mudahkan visitor awk.. Bila mcm tu, visitor semakin suka nak masuk lagi.
          Sama-sama. Semoga semakin bertambah semangat.

  1. salam..
    peh banyaknya heee,,

    terima kasih teman..separuh dah sedut heee..tonggal separuh jer lagi..line tak clear hee…

    selamat hari raya maaf zahir dan batin buat tuan rumah..btw pic kat atas tu mmg cun lah.. 🙂

  2. salam Aidilfitri buat tuan rumah..raya nanti kumpul duit byk2,nnti boleh guna wat upgrade blog..hehehe..

    Selamat hari raya Aidilfitri,maaf zahir dan batin:)

  3. Salam. Ni ada kaitan dengan soal hak cipta ni. Tapi demi semangat raya, kita buat-buat tak tahu aje lah kan. Kalau lagu raya dulu-dulu, lagu Hail Amir & Uji la paling syok! 😀

  4. selamat hari raya untuk semua kawan zie tak kira d mana jua kalian berada dan doakan zie berjaya dalam UPSR pada tahun ini dan bulah ini.

    1. Itu senarai/entry utk tahun lepas…
      Tapi tidak lama selepas itu, blog ini mendapat amaran supaya buang semua link download tersebut.
      Jadi, blh try cari dekat laman web download yg lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge