Download MP3 Lagu Hari Raya Aidilfitri

by Azuan on September 3, 2010 · 45 comments

in Hari Raya Aidilfitri

Bulan Ramadhan 2010 bakal melabuhkan tirainya tidak lama lagi. Selepas itu, Hari Raya Aidilfitri pula akan menjelma. Sudah pasti Lebaran Aidilfitri merupakan saat-saat yang ditunggu oleh semua orang Islam untuk meraikannya setelah sebulan menunaikan ibadah puasa.

Tetapi sambutan Hari Raya Aidilfitri kurang meriah jika lagu raya tidak berkumandang. Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba nanti, aku nak kongsilah senarai lagu raya untuk korang download, walaupun aku sedar perkongsian aku sudah agak terlewat. Tapi apakan daya, hidup seorang blogger kadang-kadang tidak menentu.

selamat hari raya aidilfitri Download MP3 Lagu Hari Raya Aidilfitri

Sememangnya lagu raya ada kekuatannya tersendiri, bila dengar sahaja boleh buatkan hati jadi sayu, pilu, sedih, dan seribu macam perasaan. Kalau yang merantau jauh, sudah pasti tak sabar nak balik kampung bila dengar lagu raya. Jadi korang layanlah puas-puas koleksi lagu raya ini. Dibawah adalah senarai untuk korang download lagu raya MP3.

Senandung Aidilfitri (Ally Noor & Mastura & Teman-Teman)

01. Senandung Aidilfitri – Various Artis.mp3 (4.4MB)
02. Raya Kat Temerloh – Ally Noor & Ezra.mp3 (3.8MB)
03. Hari Raya Hari Gembira – Linda Ismail.mp3 (2.7MB)
04. Mengharap Sinar Takbir Raya – Ally Noor.mp3 (3.3MB)
05. Zapin Aidilfitri – Ida Mustaffa.mp3 (4.2MB)
06. Masih Ada Yang Sayang – Nas Atea.mp3 (3.4MB)
07. Dikir Rayo – Wan Razak.mp3 (2.8MB)
08. Senandung Aidilfitri (Instrumental).mp3 (4.4MB)
09. Sendu Di Pagi Raya – Mastura.mp3 (3.9MB)
10. Riang Ria Hari Raya – Nas Atea.mp3 (3.1MB)
11. Jangan Buek Laei Yo! – Ally Noor & Mastura.mp3 (3.9MB)
12. Cak Kun Cak Di Malam Raya – Zaiton Sameon.mp3 (4.9MB)
13. Pakaian Budaya Di Aidilfitri – Suhana Jasmy.mp3 (2.7MB)

Gema Hari Raya

01. Aidilfitri Di Alaf Baru – Siti Nurhaliza.mp3 (4.0MB)
02. Nikmat Hari Raya – Siti Nurhaliza.mp3 (3.6MB)
03. Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (3.7MB)
04. Balik Kampung – New Boyz.mp3 (4.3MB)
05. Masih Ada Yang Sayang – Noraniza Idris.mp3 (3.6MB)
06. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (4.4MB)
07. Ku Pohon Doa Di Hari Raya – Liza Hanim.mp3 (3.8MB)
08. Cahaya Aidilfitri – Handy Black.mp3 (3.6MB)
09. Suasana Hari Raya – Mazleela.mp3 (2.2MB)
10. Bersederhanalah (Di Hari Raya) – 2 By 2.mp3 (4.2MB)
11. Bersabarlah Sayang – Anis Suraya.mp3 (3.1MB)
12. Miskin Kaya – Firdaus.mp3 (2.4MB)
13. Zapin Aidilfitri – Nurhaida.mp3 (4.2MB)
14. Selamat Hari Lebaran – Mazleela.mp3 (4.1MB)

Meriah di Aidilfitri

01. Manis-Manis Lebaran – New Boyz,Sofaz,Lips & Saidatul Erma.mp3 (4.5MB)
02. Fajar Di Pagi Raya – Aznil Hj. Nawawi.mp3 (4.0MB)
03. Anugerah Aidilfitri – Siti Nurhaliza.mp3 (4.0MB)
04. Selamat Hari Raya – New Boyz.mp3 (4.1MB)
05. Syahdu Lebaran – Saidatul Erma.mp3 (3.6MB)
06. Nazam Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (5.8MB)
07. Halal Bihalal – Noraniza Adris.mp3 (4.2MB)
08. Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza.mp3 (3.6MB)
09. Di Pagi Mulia – Liza Hanim.mp3 (4.2MB)
10. Di Hari Raya – New Boyz.mp3 (4.8MB)
11. Inilah Harinya – Sofaz.mp3 (3.9MB)
12. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (5.0MB)

Riang Ria Aidilfitri

01. Selamat Hari Raya – New Boyz.mp3 (3.6MB)
02. Di Pagi Mulia – Liza Hanim.mp3 (3.7MB)
03. Inilah Harinya – Toy’s.mp3 (3.5MB)
04. Air Mata Syawal – Siti Nurhaliza.mp3 (4.7MB)
05. Syahdu Lebaran – Saidatul Erma.mp3 (3.4MB)
06. Musafir Di Aidilfitri – Aqasha.mp3 (4.4MB)
07. Suasana Hari Raya – Mazleela.mp3 (2.2MB)
08. Cahaya Aidilfitri – Handy Black.mp3 (3.6MB)
09. Masih Ada Yang Sayang – Noraniza Idris.mp3 (3.6MB)
10. Zapin Aidilfitri – Nurhaida.mp3 (4.2MB)
11. Bersabarlah Sayang – Anis Suraya.mp3 (3.1MB)
12. Miskin Kaya – Firdaus.mp3 (2.4MB)

Selamat Aidilfitri Artis-Artis 60an

01. Selamat Hari Raya – Ahmad Jais.mp3 (3.4MB)
02. Seloka Hari Raya – M. Shariff & Datin Rafeah Buang.mp3 (3.0MB)
03. Pulang Di Hari Raya – M. Shariff.mp3 (3.3MB)
04. Musafir Di Aidilfitri – S. Jibeng.mp3 (5.5MB)
05. Hari Raya – L. Ramlee & M. Shariff.mp3 (2.5MB)
06. Hari Lebaran – M. Shariff & The Zurah II.mp3 (2.3MB)
07. Hari Raya (Versi 2) – M. Ishak & M. Shariff.mp3 (2.5MB)
08. Suara Takbir – A. Ramlie.mp3 (2.6MB)
09. Selamat Berpuasa – M. Shariff & The Zurah II.mp3 (4.1MB)
10. Aidilfitri – Datin Rafeah Buang.mp3 (3.6MB)
11. Suasana Hari Raya – A. Dayang.mp3 (2.1MB)
12. Selamat Hari Raya – S. Jibeng & M. Shariff.mp3 (2.0MB)
13. Dendang Perantau – M. Shariff.mp3 (2.5MB)
14. Bila Takbir Bergema – Maria Bachok.mp3 (2.4MB)
15. Musafir Di Aidilfitri – M. Shariff.mp3 (5.5MB)
16. Hari Raya – Ahmad Jais.mp3 (2.9MB)

Koleksi Lagu Raya Siti Nurhaliza

Siti Nurhaliza & Others – Aidilfitri Di Alaf Baru
Siti Nurhaliza – Air Mata Syawal
Siti Nurhaliza – Anugerah Aidilfitri
Siti Nurhaliza – Bila Hari Raya Menjelma
Siti Nurhaliza – Bulan Kedamaian
Siti Nurhaliza – Mekar Hari Raya
Siti Nurhaliza – Meriah Suasana Hari Raya
Siti Nurhaliza – Nazam Lebaran
Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran
Siti Nurhaliza – Suara Takbir
Siti Nurhaliza & Noraniza Idris – Nikmat Hari Raya

Akhir kata, aku susun sepuluh jari memohon kemaafan andai ada salah silap terhadap korang semua. Bersempena itu juga aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Semoga Aidilfitri kali ini lebih baik dan bermakna dari yang sebelumnya.

{ 45 comments… read them below or add one }

1 HIDUP SEORANG BLOGGER September 3, 2010 at 10:38 am

pergh, byk ni. kena sedut ni. hehe…da best la bro.

Reply

2 Azuan September 4, 2010 at 12:35 am

Sedutlah bro.. hehe

Reply

3 iza September 3, 2010 at 12:29 pm

Salam…

Byknya lagu…..
nak tanya ttg kesalahan HTML dan CSS. Saya dah check melalui http://xhtml-css.com/
blog saya ada 53 kesalahan.
Ada tak cara penyelesaiannya utk perbetulkan kesalahan tu?

Reply

4 Azuan September 4, 2010 at 12:06 am

Wslm.. hehe..
blh lah download tu..

dah check yer.. bagus lah..
tentang cara penyelesaian tu mcm mana nak ckp yer..
Sebabnya semua blogspot punya kod theme mmg ada kesalahan ini walaupun sikit..
Macam blog ini pun ada kesalahannya, tp kesalahan tu sikit jer..
dan lagi satu, pemilihan theme yang sesuai tu penting.
Then kalau nak cuba kurangkan kesalahan tu, semestinya kene ada basic tentang HTML dan CSS..
Boleh belajar di website ini http://www.w3schools.com/ tentang HTML dan CSS tu.
ataupun boleh kurangkan widget2 yang tidak berkenaan disidebar.

Secara peribadinya bila sy masuk blog awk, sy rasa agak serabut..
terlalu byk widget2 yg tak penting bagi sy berada kat blog awk..
then terpaksa menunggu lama untuk siap loading sepenuh..
saranan sy, pilihlah theme yg seminima mungkin..
harap awk tak terasa hati dgn kritikan sy ini.

Reply

5 iza September 4, 2010 at 5:45 am

Nak terasa hati kenapa? saya lg suka kalau ada kritikan membina terutamanya dari org yg byk pengalaman krn saya nk org masuk blog saya selalu. Jadi saya akan buat apa pun utk memudahkan dan menarik visitor ke situ.
Terima kasih byk2.saya akan cuba utk perbaiki segala kelemahan yg ada.

Reply

6 Azuan September 4, 2010 at 1:10 pm

Manalah tau kan.. sesetengah orang tak boleh terima kritikan orang lain..
Mcm yang awk ckp “saya nk org masuk blog saya selalu. Jadi saya akan buat apa pun utk memudahkan dan menarik visitor ke situ.”
So, cuba try mudahkan visitor awk.. Bila mcm tu, visitor semakin suka nak masuk lagi.
Sama-sama. Semoga semakin bertambah semangat.

Reply

7 suri September 3, 2010 at 2:32 pm

salam..
peh banyaknya heee,,

terima kasih teman..separuh dah sedut heee..tonggal separuh jer lagi..line tak clear hee…

selamat hari raya maaf zahir dan batin buat tuan rumah..btw pic kat atas tu mmg cun lah.. :)

Reply

8 Azuan September 4, 2010 at 12:24 am

Wslm..
nnti line dah ok, blh sedut lagi..
Emm, selamat hari raya gak..
batin ada gak ke ni? hehe..
Thanks.. :)

Reply

9 rashid September 3, 2010 at 3:26 pm

Besh la…bertambah2 koleksi lagu nih…hehe

Reply

10 Azuan September 4, 2010 at 12:26 am

Hehe.. bagus lah bro..
x puas dgr lagu raya ni..

Reply

11 World's Top 10 September 3, 2010 at 7:57 pm

Thanks for sharing, dear

Reply

12 Azuan September 4, 2010 at 12:26 am

Ur wlcm dear…

Reply

13 darkbatman September 3, 2010 at 10:13 pm

nk sedut seketul lagu raye bro..hehee

Reply

14 Azuan September 4, 2010 at 12:27 am

Sedutlah bro..
dengar sampai puas sempena Aidilfitri ni.. hehe

Reply

15 Wan September 4, 2010 at 2:22 pm

hmm lagu raya lama..xda lagu raya baru

Reply

16 Azuan September 5, 2010 at 1:47 am

Lagu lama tu yang best tu.. :)

Reply

17 HIDUP SEORANG BLOGGER September 5, 2010 at 1:13 am

banyak betul lagu2 raya tersebut, teknik seo ni…..pasni trafik akan mencurah-curah la ni

Reply

18 Azuan September 5, 2010 at 1:48 am

Hehe.. tak de lah mencurah-curah mcm traffic bro..

Reply

19 HIDUP SEORANG BLOGGER September 5, 2010 at 2:40 am

hehehe cuba dedahkan skit trafik sy nak tgk, hehehe

Reply

20 Azuan September 5, 2010 at 9:04 am

hehe.. malulah nak dedahkan.. sikit jer bro..

Reply

21 Lee September 5, 2010 at 2:05 pm

huiyo…banyak tuh……hehe.. :)

Reply

22 mrnamie September 6, 2010 at 12:01 am

SEDUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehe

Reply

23 Azuan September 6, 2010 at 12:20 am

Silakan bro.. :)

Reply

24 farah September 6, 2010 at 1:40 am

salam Aidilfitri buat tuan rumah..raya nanti kumpul duit byk2,nnti boleh guna wat upgrade blog..hehehe..

Selamat hari raya Aidilfitri,maaf zahir dan batin:)

Reply

25 Azuan September 6, 2010 at 9:08 am

Wslm… farah kena bagi duit raya nnti.. hehe..
Selamat hari raya, maaf zahir dan batin juga utk farah..

Reply

26 zik September 6, 2010 at 1:53 am

aku minta lagu dulu2… siti pun minat gak..hehe.. thank u bro… mesti ramai yang download nie nanti..

Reply

27 Azuan September 6, 2010 at 9:09 am

samalah bro.. lagu2 lama ni lebih mengasyikkan..
Ur wlcm bro.. tak tau lah ramai ke tak..

Reply

28 hanif September 6, 2010 at 4:30 am

bnyak tu..boleh sedut lau line broadband aku ni ok…thank bro selamat hari raya

Reply

29 Azuan September 6, 2010 at 9:09 am

Ur wlcm bro,..
selamat hari raya gak..

Reply

30 miszjue September 6, 2010 at 5:37 am

wah banyaknya lagu raya…suke2..^_^..

Reply

31 Azuan September 6, 2010 at 9:10 am

emm, bagus lah macam tu.. sedut jer lah.. hehe

Reply

32 fumiki September 7, 2010 at 12:58 pm

kenape dia mintak password?..so camner nak download?

Reply

33 fumiki September 7, 2010 at 1:03 pm

oo baru perasan…sorry ..

Reply

34 Azuan September 7, 2010 at 2:32 pm

hehe.. mujur lah..

Reply

35 Ismail N September 7, 2010 at 2:17 pm

Salam. Ni ada kaitan dengan soal hak cipta ni. Tapi demi semangat raya, kita buat-buat tak tahu aje lah kan. Kalau lagu raya dulu-dulu, lagu Hail Amir & Uji la paling syok! :D

Reply

36 aalmiziealsin September 7, 2010 at 7:45 pm

selamat hari raya untuk semua kawan zie tak kira d mana jua kalian berada dan doakan zie berjaya dalam UPSR pada tahun ini dan bulah ini.

Reply

37 mancai September 7, 2010 at 10:10 pm

internal dengan external HD dah penuh kalau tak nak je sedut semua ni… terima kasih banyak2

Reply

38 Azuan September 8, 2010 at 12:56 am

hehe.. no hal bro.
sama-sama..

Reply

39 hafiz khazali September 11, 2010 at 1:43 pm

Thanks bro for the sharing. Selamat hari raya :)

Reply

40 Azuan September 11, 2010 at 5:16 pm

Ur wlcm bro..
Selamat Hari Raya gak..

Reply

41 Lagu Raya July 1, 2011 at 12:11 pm

kat blog saya juga ada banyak lagu raya.. :-)

Reply

42 taufiq omar August 8, 2011 at 11:55 am

mcmana nak donlod ni??

Reply

43 Azuan August 8, 2011 at 1:35 pm

Itu senarai/entry utk tahun lepas…
Tapi tidak lama selepas itu, blog ini mendapat amaran supaya buang semua link download tersebut.
Jadi, blh try cari dekat laman web download yg lain.

Reply

44 hapis August 18, 2011 at 2:21 pm

salam kawan2..mcm mana nak dwnload lagu2 tu semua..ajarkan skit hehe…

Reply

45 amien July 23, 2012 at 12:48 pm

camne nak download lagu ni?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: