DiGi iPhone 4 Me

by Azuan on September 24, 2010 · 29 comments

in Contest

DiGi telahpun melancarkan iPhone 4 di Malaysia. Sudah pasti ini berita gembira buat mereka yang tergila-gilakan iPhone serba canggih, sudah semestinya iPhone 4. Aku pula baru juga tergilakan iPhone 4, sebelum ni buat tak tahu tentang iPhone.

Tapi bila sudah tahu kelebihan iPhone 4, teringin pula aku nak milikinya. Tapi maklumlah, aku bukannya mampu nak beli iPhone 4, korang tahu sajalah harganya berapa. Namun jika ada alternatif lain, elok juga mencuba dulu. Jadi entry ini sempena contest DiGi iPhone 4 Win. Memang terbaiklah DiGi…

iPhone4 NuffNang Badges 5 565x164 DiGi iPhone 4 Me

Antara sebab aku mahu DiGi iPhone 4 ialah:

  • Sudah semestinya aku ingin merasa pengalaman baru apabila menggunakan iPhone 4. Maklumlah, handphone aku sekarang boleh dikategorikan sebagai handphone antik. Jadi dengan DiGi iPhone 4, sudah pasti buatkan aku senyum sampai telinga. Cukup indah bila hari-hari aku diceriakan oleh DiGi.. Oh sweet gitu…
  • DiGi iPhone 4 plan sangat menarik. Dengan bayaran hanya RM58/sebulan, DiGi bagi 200 minit masa berbual percuma, 200 SMS percuma, dan 20 MMS percuma ke semua rangkaian. Kalau dah macam ni, siapa tak mahu?
  • iPhone 4 berkualiti tinggi. Skrin dan belakang panel yang tidak mudah calar. Tak macam handphone yang aku sedang guna sekarang, depan belakang mudah calar, skrin pun dah jadi kelabu.
  • Saiz memori iPhone 4 sangat besar tanpa menggunakan memori kad. Korang boleh pilih antara 16gb atau 32gb. Dengan saiz memori sebegini, sudah tentu memberi kelebihan kepada aku untuk simpan video, lagu dan apa sahaja.
  • iPhone 4 mempunyai kamera hadapan dan belakang sehingga 5MP serta dilengkapi dengan Autofokus dan LED flash. Sudah pasti kualiti gambar yang diambil lebih superb, jadi tak perlulah nak gunakan kamera lain lagi.
  • Dengan iPhone 4, aku dapat merakam video, online dimana sahaja. Sudah pasti ianya memudahkan aku dari pelbagai segi. DiGi iPhone 4 ibarat satu keperluan serta kemahuan aku.

Kesimpulannya, aku mempunyai 1001 sebab kenapa aku mahu DiGi iPhone 4. Diharap dengan contest DiGi iPhone 4 Win, ada luck untuk aku memiliki iPhone 4.

{ 29 comments… read them below or add one }

1 rashid September 24, 2010 at 11:36 pm

Sweet la Digi ni, ada pelan yang sememangnya murah untuk kita-kita yang nak guna iPhone 4 dari dorang…best..

Reply

2 Azuan September 25, 2010 at 2:37 am

Betul tu bro.. lagi Sweet kalau dapat ni.. hehe.. tapi ramai betul yang join kan.. hadiahnya satu jer kan?

Reply

3 dedoku September 25, 2010 at 12:32 pm

aku mmg tertarik ngan pelan baru digi ni..cambest je..iphone4..pergh! meletop

Reply

4 Azuan September 25, 2010 at 12:45 pm

hehe.. best kalau dpt iPhone 4 ni.. byk fungsi2 yang menarik aku tgk…

Reply

5 zik September 25, 2010 at 12:31 am

semoga dapat i phone tuh..hehe…

Reply

6 Azuan September 25, 2010 at 2:38 am

Semoga masin mulut bro tu.. :)

Reply

7 Mohd Isa September 25, 2010 at 1:58 am

semoga berjaya bro, insyaAllah. bro pasti dapat punyalah. lepas tu boleh la masuk paper macam member blogger kita tu. hehe

Reply

8 Azuan September 25, 2010 at 2:39 am

Thanks bro..
kalau ada rezeki, adalah.. lagipun aku tak berapa kreatif sangatpun.. hehe..
Oh.. blogger mana yg masuk paper tu?

Reply

9 Mohd Isa September 25, 2010 at 4:16 pm

insyaAllah boleh punya, lagi mau tanya ke?
Ariff Shah la, sapa lagikan.
dia kan dah dapat samsung galaxy. hehe

Reply

10 Azuan September 25, 2010 at 9:42 pm

hehe.. oh..
dia.. tau2..

Reply

11 farah September 25, 2010 at 2:47 am

gud luck..sy pon join jugak..gud luck untuk kita..Amin:)

Reply

12 Azuan September 25, 2010 at 2:49 am

Amin… good luck utk farah juga.. ada rezeki tak kemana.. tuah kita siapa yang tahu kan..

Reply

13 farah September 25, 2010 at 12:21 pm

Amin..kalau tak menang pun takpe,dapat faedah tambahan yg lain..tak faham kan?hehehe

Reply

14 Azuan September 25, 2010 at 12:40 pm

emm, kurang fahamlah.. faedah apa tu? details please..

Reply

15 ProfHariz September 25, 2010 at 4:14 am

Amin.. InsyaAllah.. Ada rezeki tak kemana kan :)

Reply

16 Azuan September 25, 2010 at 4:19 am

betul tu bro…

Reply

17 ProfHariz September 25, 2010 at 4:45 am

Bro azuan tolong semak email .. Harap bro azuan dapat membantu

Reply

18 Azuan September 25, 2010 at 12:43 pm

Yer bro.. aku dah reply dah..

Reply

19 syahrilhafiz September 25, 2010 at 2:30 pm

gudluck..
nak masuk gak eh…hehe

Reply

20 Azuan September 25, 2010 at 9:41 pm

Thanks bro.. silalah bro.. mana tau ada rezeki kan..

Reply

21 syahrilhafiz September 26, 2010 at 5:22 pm

erk..
tak tahu menahu tentang iphone ni..
tak nk ah..
mungkin tak de rezeki dalam contest ni lagi…

p/s agak sibuk, memang tak sempat nak siapkan ke 4 4 task tu..hehe

Reply

22 Azuan September 26, 2010 at 10:34 pm

hehe..
aku pun suka-suka gak ni.
mujurlah ada masa free skit ni..

Reply

23 hafizmd September 25, 2010 at 3:54 pm

Moge berjaye ye bro..mane tau..kalau tak bro yg dapat..mybe aku yg dapat..takpun si dia tuh…hehhee

tuah ayam nmpak kat kaki..tuah azuan?

Reply

24 Azuan September 25, 2010 at 9:42 pm

Thanks bro.. good luck utk bro juga..
siapa si dia tu bro? tuah azuan siapa yg tau kan.. hehe

Reply

25 Azizwan September 25, 2010 at 6:04 pm

join juga.. mcm takde chance je aku nak menang kalau mcm ni.. wakakaa.. takpe, kita tgk, sape yg kena :)

Reply

26 Azuan September 25, 2010 at 9:43 pm

mestilah bro yg kene..
bro lagi mantap.. :)

Reply

27 AMiRU September 25, 2010 at 10:24 pm

Good luck to you too bro ;)

Reply

28 Azuan September 26, 2010 at 12:36 am

Thanks bro…

Reply

29 Waney October 21, 2010 at 5:50 pm

try tgk iphone4 kat sini:

Klik My Name.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: