Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak 2011

Memandangkan ramai pelawat memasuki blog ini untuk mencari waktu berbuka puasa dan waktu imsak susulan dari entry tahun 2010 yang lepas, jadi aku ingin berkongsi jadual waktu berbuka puasa dan waktu imsak bagi negeri di Malaysia 1432H/2011.

Ramadhan 2011 menjelma lagi, semoga sama-sama kita menjayakannya. Berikut ialah jadual waktu berbuka puasa dan waktu imsak bagi negeri-negeri di Malaysia sempena Ramadhan 2011.

Itulah sahaja perkongsian dari aku mengenai jadual waktu berbuka puasa dan waktu imsak bagi negeri di Malaysia sempena Ramadhan 1432H/2011. Di harap perkongsian ini dapat memberi kemudahan kepada pelawat yang mencari waktu berbuka puasa dan waktu imsak 2011. Sekian…

Buffet Buka Puasa Ramadhan 2010 Yang Murah

Kita masih lagi di bulan Ramadhan yang mulia.. Ini juga salah satu cabaran hidup seorang blogger untuk menjalankan kewajipan sebagai seorang muslim supaya menahan diri dari segala nafsu yang boleh mengurangkan pahala berpuasa..

Sempena Ramadhan, aku ingin berkongsi kepada korang semua mengenai satu tempat buffet buka puasa yang murah. Sedangkan entry sebelum ini mengenai ramadhan buffet 2010 promotion boleh dikatakan harganya agak mahal. Bila dah macam tu, tidak semua orang mampu mengeluarkan wang yang banyak untuk berbelanja menikmati hidangan buffet ramadhan.. Sedangkan di bulan ramadhan kita digalakkan berjimat cermat..

Buffet buka puasa yang murah ini ialah Ramadhan Buffet at Pannaz Restaurant. Restaurant yang berdekatan dengan bandar besar sekitar Kuala Lumpur (KL), Petaling Jaya (PJ), dan Damansara. Sedikit info mengenai restaurant ini sepeti berikut;

  • Ramadhan Buffet 2010 at Pannaz Restaurant is about having a good “buka puasa” and a retreat feeling of kampung style dishes in Ramadhan. Situated at Damansara Perdana nearby KL, PJ , a truly Pannaz secret awaits you.. the PANNAZ RAMADHAN BUFFET 2010
  • Experience our wonderful spread of kampung fare and western BBQ, only at Restoran pannaz.com.my.
  • We bring you the taste of kampung that you love..
  • Our kampung fare changes daily – including Gulai Talang Masin, Assam Pedas Pari, Ayam Masak Lemak Daun Selasih, Fresh Ulam kampung, Rojak buah, and sambal cicah…
  • Treat yourself to our best BBQ dishes such as BBQ lambchop, BBQ chicken & beef ~ all served with condiment sauces and sambal cicah.
  • Our sweet treats include local kueh and nyonya kueh, bubur manis, and our special beverage of the day.

Buffet Buka Puasa Ramadhan

Ramadhan at Pannaz Restaurant:

  • in House Surau
  • Clean Washroom
  • Convenient location & ample parking space
  • Complimentary dates
  • Friday Special Bubur Lambuk
  • Original Charcoal Style Food Grill
  • Free wi-fi

Available Daily This Ramadhan
6.30pm -9.30pm

RM 39.90 nett /Adult
RM 21.90 nett /Child

BOOK A TABLE : 03-7710 0099
Contact Pannaz Restaurant

Rezeki Bulan Ramadhan Apabila Dapat 7K++ Visitor Sehari

Sempena bermulanya bulan ramadhan, aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak kepada korang semua yang sudi melawat blog ini. Entry kali ini juga bukan untuk menunjuk, sekadar mahu berkongsi dan sebagai kenangan terindah dalam aktiviti blogging apabila dengan mendadak trafik blog aku meningkat sehingga 7000 lebih unik visitor sehari. Bagi aku ini rezeki yang cukup bernilai sempena bulan ramadhan. Korang boleh tengok screen shot di bawah.

Rezeki Trafik Bulan Ramadhan

Trafik ini masih lagi hasil dari entry waktu berbuka puasa yang begitu mendapat permintaan serta entry epilog syurga cinta dan beberapa keyword lain. Boleh dikatakan trafik yang datang masuk ke sini ialah dari search engine google (organik result), yahoo adalah sedikit, bing pula langsung tiada. Susah juga yer untuk mendapat tempat yang tinggi di engine carian bing.

Jadi, itulah akibatnya jika keyword yang digunakan mendapat permintaan tinggi. Oleh sebab begitu teruja dengan trafik yang meningkat begitu mendadak, aku dengan tiba-tiba menjadi lebih bersemangat untuk blogging dan update blog sampaikan baru sekejap tadi aku buat entry mengenai ramadhan buffet 2010 promotion. Moga semangat untuk update blog terus kekal dalam diri aku. 🙂