Sinopsis Drama Seribu Kali Cinta Akasia TV3

Macam biasalah apabila sudah tamat drama di slot Akasia iaitu Chinta TV3, maka akan muncul pula drama terbaru iaitu Seribu Kali Cinta.

Drama Chinta pula telah berjaya menarik minat penonton untuk terus kekal di depan kaca tv, malah episod akhir drama Chinta memang sedih. Adakah drama Seribu Kali Cinta bakal berjaya menarik minat penonton?

Drama Seribu Kali Cinta Akasia TV3

Seribu Kali Cinta akan ditayangkan kepada umum pada 15 Nov 2011 setiap hari Isnin-Khamis jam 6.30 p.m. Barisan pelakon drama Seribu Kali Cinta ialah Kamal Adli, Intan Ladyana, Marsha, Abu Bakar Omar, Rozie Othman, Cat Farish, dan Nor Kairiah. Berdasarkan sinopsis drama Seribu Kali Cinta, boleh dikatakan drama ini agak menarik.

Sinopsis Seribu Kali Cinta

Nizam (Kamal Adli), seorang jejaka yang tidak pernah serius dalam percintaan. Dia mempunyai ramai teman wanita tetapi masih belum dapat menentukan mana satu calon isterinya. Atas desakan orang tua yang mahukan dia berkahwin dengan Huda (Marsha), Nizam telah membawa diri ke Pulau Aman. Di sana, dia telah jatuh hati dengan Miasara (Intan Ladyana) seorang gadis yan peramah dan mesra melayan kanak-kanak.

Nizam diuji dengan pelbagai dugaan kerana Miasara mengalami sindrom Amnesia. Apa yang dilakukan pada hari ini, akan dilupakan pada keesokkan harinya. Justeru, Nizam hanyalah seorang yang tidak dikenali bagi Miasara apabila menjelang pagi esok. Mungkin itu adalah balasan bagi Nizam yang selalu mempermainkan perasaan cinta pada masa lalu.

Nizam bertekad untuk mencintai Miasara dengan sepenuh hati walaupun dia perlu melafazkan seribu kali cinta kepada gadis idamannya. Bagi membantu memulihkan ingatan Miasara, Nizam merakamkan aktiviti bersama Miasara. Miasara terharu dengan kesabaran Nizam namun keadaan Miasara tetap tidak berubah.

Ayah Nizam, Hisyam mendesak Nizam supaya pulang ke Kuala Lumpur bagi menguruskan syarikat. Baginya Nizam masih belum matang dan serius dalam hidup. Ibubapa Miasara juga tidak yakin dengan hubungan Nizam dan Miasara lalu menasihati Nizam supaya melupakan hasratnya untuk berkahwin dengan Miasara. Namun. Nizam tidak sanggup meninggalkan Miasara dan dia yakin dengan naluri hatinya serta menyayangi Miasara.

Apakah Nizam sanggup memikul tanggungjawab sebagai seorang suami yang perlu melayani kerenah isteri yang akan melupakan dirinya setiap pagi?? Setiap hari Nizam perlu mengulangi perbuatannya bagi memenangi hati Miasara. Dia amat mengharapkan dapat melihat senyuman manis dan teguran Miasara pada setiap pagi dan bukannya takut, binggung dan kalam kabut.

Agaknya macam manalah Seribu Kali Cinta tu? Adakah kena bercinta sampai seribu kali? Walau apapun, sama-sama kita saksikannya.

Download Drama Chinta Akasia TV3

Khas buat peminat drama melayu terbaru iaitu Chinta yang mana sudahpun memasuki beberapa episod. Aku juga sempat tengok beberapa episod drama Chinta, best juga ceritanya. OST Chinta dari lagu Khatimah Cinta juga sangat best.

Lakonan Fasha Sandha pula memang mantap, tapi kesian tengok watak yang dia bawa kerana nasib malang yang menimpa dirinya. Aku dah jadi geram tengok abang Chinta, sampai sanggup jual adik sendiri. Korang pula rasa macam mana?

Download Drama Chinta Akasia TV3

Mungkin ada diantara korang yang ingin mendownload drama chinta. Jadi aku ingin kongsi kepada mereka yang berminat untuk download drama Chinta tv3, korang bolehlah download melalui link-link yang aku sediakan dibawah. Kalau korang tak mahu download, korang boleh tonton drama Chinta secara online di tonton.com.my. Tapi korang perlu daftar dahulu di website tersebut.

Link download yang disediakan adalah dari server 4shared.com. Jadi, setiap file yang didownload perlu didownload satu persatu atau setelah satu file siap didownload barulah korang boleh download file seterusnya.

Link download drama Chinta TV3 seperti berikut:

Download Drama Chinta TV3 Episod 1 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 2 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 3 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 4 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 5 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 6 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 7 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 8 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 9 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 10 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 11 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 12 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 13 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 14 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 15 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 16 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 17 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 18 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 19 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 20 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 21 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 22 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 23 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 24 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 25 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 26 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 27 – Link 1, Link 2, Link 3
Download Drama Chinta TV3 Episod 28 – Link 1, Link 2, Link 3

p/s: Untuk tonton video download drama Chinta, pastikan anda mempunyai Perisian FLV. Jika tiada perisian tersebut, sila download Perisian FLV dahulu.

Sumber: myvitrd.blogspot.com

Harap korang enjoy serta dapat layan drama Chinta sepuas-puasnya. Adakah korang rasa entry download drama Chinta TV3 berguna? Apa kata korang like ataupun share di Facebook mahupun Twitter. 🙂

OST Drama Chinta Akasia TV3

Selepas tamatnya drama epilog syurga cinta yang mana endingnya begitu menarik apabila melengkapkan kisah cinta antara dua pasangan, kini drama terbaru Akasia TV3 iaitu Chinta mula ditayangkan dan sudahpun memasuki beberapa episod.

Sudah pasti korang ingin tahu lagu tema Chinta, mungkin juga ada diantara korang yang ingin download MP3 OST Chinta. Kalau korang nak tahu, OST Chinta dari lagu Khatimah Cinta nyanyian kumpulan Sixth Sense. Supaya tidak menghampakan korang, aku kongsikan disini OST Chinta, download MP3 OST Chinta, serta lirik lagu Khatimah Cinta.

OST Drama Chinta Akasia TV3

Lirik Lagu Tema OST Chinta Akasia TV3

Khatimah Cinta – Sixth Sense

Oh kidung malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Oh bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Woooo… ooooo… ooooo…

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi

Youtube Promo Drama Chinta Akasia TV3

Youtube Khatimah Cinta Sixth Sense