Buffet Buka Puasa Ramadhan 2010 Yang Murah

by Azuan on August 23, 2010 · 36 comments

in Ramadan Mubarak

Kita masih lagi di bulan Ramadhan yang mulia.. Ini juga salah satu cabaran hidup seorang blogger untuk menjalankan kewajipan sebagai seorang muslim supaya menahan diri dari segala nafsu yang boleh mengurangkan pahala berpuasa..

Sempena Ramadhan, aku ingin berkongsi kepada korang semua mengenai satu tempat buffet buka puasa yang murah. Sedangkan entry sebelum ini mengenai ramadhan buffet 2010 promotion boleh dikatakan harganya agak mahal. Bila dah macam tu, tidak semua orang mampu mengeluarkan wang yang banyak untuk berbelanja menikmati hidangan buffet ramadhan.. Sedangkan di bulan ramadhan kita digalakkan berjimat cermat..

Buffet buka puasa yang murah ini ialah Ramadhan Buffet at Pannaz Restaurant. Restaurant yang berdekatan dengan bandar besar sekitar Kuala Lumpur (KL), Petaling Jaya (PJ), dan Damansara. Sedikit info mengenai restaurant ini sepeti berikut;

  • Ramadhan Buffet 2010 at Pannaz Restaurant is about having a good “buka puasa” and a retreat feeling of kampung style dishes in Ramadhan. Situated at Damansara Perdana nearby KL, PJ , a truly Pannaz secret awaits you.. the PANNAZ RAMADHAN BUFFET 2010
  • Experience our wonderful spread of kampung fare and western BBQ, only at Restoran pannaz.com.my.
  • We bring you the taste of kampung that you love..
  • Our kampung fare changes daily – including Gulai Talang Masin, Assam Pedas Pari, Ayam Masak Lemak Daun Selasih, Fresh Ulam kampung, Rojak buah, and sambal cicah…
  • Treat yourself to our best BBQ dishes such as BBQ lambchop, BBQ chicken & beef ~ all served with condiment sauces and sambal cicah.
  • Our sweet treats include local kueh and nyonya kueh, bubur manis, and our special beverage of the day.

buffet buka puasa ramadhan Buffet Buka Puasa Ramadhan 2010 Yang Murah

Ramadhan at Pannaz Restaurant:

  • in House Surau
  • Clean Washroom
  • Convenient location & ample parking space
  • Complimentary dates
  • Friday Special Bubur Lambuk
  • Original Charcoal Style Food Grill
  • Free wi-fi

Available Daily This Ramadhan
6.30pm -9.30pm

RM 39.90 nett /Adult
RM 21.90 nett /Child

BOOK A TABLE : 03-7710 0099
Contact Pannaz Restaurant

{ 36 comments… read them below or add one }

1 hakimfaridzul August 23, 2010 at 11:33 am

menarik!!!!!

Reply

2 Azuan August 23, 2010 at 1:34 pm

Thanks bro..

Reply

3 nokia August 23, 2010 at 12:28 pm

baru gi smlm…tak berbaloi….dessert tah hape2….harapkan presentation je lebih…mknn pun tak byk….air tah haper2 rasa….berbaloi lagi gi coronade hotel RM40+

Reply

4 Azuan August 23, 2010 at 12:34 pm

Oh.. ye ke.. thanks for kritikan.. semoga Owner pannaz restaurant terbaca komen ini.. sy just berkongsi info atas permintaan utk buffet buka puasa yang murah.. itulah, kalau dah murah susah juga nak dpt yg berkualiti..

Reply

5 rashid August 23, 2010 at 5:17 pm

Woho…sape yang dok area JB boleh jengok blog aku…hehe…Nice kalau dapat harga buffet semurah ini…

Reply

6 donha August 23, 2010 at 8:29 pm

rofl. pusing2 mata aku tgk makanan macamni. hari2 beli kat bazar pun lebih rm10. sekali2 kena buffet mcmni pun ok neh

Reply

7 black_mel August 23, 2010 at 8:34 pm

bro…luar kl ader cadangan x?area2 batu pahat ker?

Reply

8 Azuan August 24, 2010 at 2:07 am

Setakat ni belum ada cadangan lagi.. nantilah tengok macam ne akan buat survey dulu..

Reply

9 Mr.Z August 24, 2010 at 2:22 am

memang menarik juadah buka puasa tu..
masakan ala-ala kampung. nampak menyelerakan.. :)

Reply

10 mohdisa August 24, 2010 at 3:54 am

pergh..kelas gitu…tak pernah kot makan buffet ramadhan ni…

Reply

11 Azuan August 24, 2010 at 9:17 am

samalah dengan aku bro.. tak pernah gak.. hehe

Reply

12 mohdisa August 25, 2010 at 8:42 am

teringin gak nak merasa…tapi bilalah ada peluang. hehe

Reply

13 Azuan August 25, 2010 at 10:52 pm

emm, adalah tu peluang nya nnti.. :)

Reply

14 Mama Murai™. August 24, 2010 at 10:37 am

makan kat rumah kan best, jimat dan meriah pulak tue. duit buffet rm40 dah boleh buat byk benda tau

Reply

15 Azuan August 24, 2010 at 6:13 pm

mmg best mkn kat rumah.. rm40 tu blh buat belanja utk 4 hari.. hehe

Reply

16 Zida August 24, 2010 at 12:51 pm

kat pj? dah dekat dah ni. hahah ;)

Reply

17 Azuan August 24, 2010 at 6:14 pm

Kat damansara.. tp dekat lah kan dgn PJ tu. boleh lah pergi tu.. hehe

Reply

18 Kulanz Salleh August 24, 2010 at 6:10 pm

kalau yang duduk dekat-dekat tempat tu bolehlah pegi sana sekali-sekala..

Reply

19 Azuan August 24, 2010 at 6:13 pm

Betul tu bro.. setahun sekali pergi buffet apa salahnya.. hehe..

Reply

20 zik August 24, 2010 at 6:16 pm

tahun nie makan kat rumah… tak macam tahun2 yang lepas…huhu

Reply

21 Azuan August 24, 2010 at 6:17 pm

Oh.. kenapa dengan tahun2 yang lepas? :)

Reply

22 catzer August 25, 2010 at 8:19 am

tahun ni baru aku sedar aku tak pi mana2 buffet lagi..huhuhu

Reply

23 Azuan August 25, 2010 at 10:51 pm

so, ada cadang nak pergi buffet tak lepas ni? hehe

Reply

24 titan August 25, 2010 at 10:29 am

wahh..sedapnya gambar-gambar makanan tu..

Reply

25 Azuan August 25, 2010 at 10:53 pm

Dalam gambar nampak sedap jer, tp tak tau lah mcm mana kalau dah rasa betul-betul.. :)

Reply

26 ishak August 25, 2010 at 12:10 pm

macam sedap jer…kan…

Reply

27 azizan4444 August 25, 2010 at 3:43 pm

nampak mcm menarik..mahal murah aku x ksh, janji padan dengan barang,,:)

Reply

28 Azuan August 25, 2010 at 10:57 pm

Boleh lah bro try nanti.. :)

Reply

29 Rjuna August 25, 2010 at 10:21 pm

Dalam hidup, aku baru sekali makan buka buffet kat hotel, tu pon ada company kawan sponsor, makan sampai tak hengat la, kalau tengok sajian kat gambar tu, kira berbaloi la rm39.90 sekepala

bagi yg mampu pergi la, yg tak mampu meh bodek orang gomen belanja keh keh

Reply

30 Azuan August 25, 2010 at 10:59 pm

aku lak tak pernah lagi makan buffet.. hehe..

Reply

31 kakak comel August 26, 2010 at 12:17 am

Thanks azuan. i dah gi makan dah….best! teringat2 lamb chop dia…terbaikkk…

Reply

32 Azuan August 26, 2010 at 12:53 am

Ur wlcm kakak comel.. erk, comel ke ni? :)
bagus lah kalau terbaikk.. hehe..

Reply

33 kakak comel August 26, 2010 at 10:46 pm

memang comel….u comel jugak ke? hehe

Reply

34 Azuan August 26, 2010 at 11:15 pm

ye ke.. hehe.. i biasa-biasa jer.. boleh search nama i kat google.. nnti blh tgk.. hehe

Reply

35 Joey September 3, 2010 at 10:44 am

makanan ok la… tapi yang aku tak puas hati tu, hari tu aku buat group booking… ada ke patut Pannaz Restaurant ni mintak kitorang bayar untuk orang yang tak datang…. hampeh betul… macam mana la rezeki tu nak berkat, kalau niaga tak betul

Reply

36 Azuan September 3, 2010 at 11:55 pm

Mcm tu ke.. teruk gak tu kalau x datang kene bayar gak..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: