Contest Review Lynk.my 2015

Aplikasi URL Shortener Lynk.my adalah satu aplikasi untuk memendekkan URL link yang asal dan panjang kepada url link yang lebih pendek.

Melalui url link yang dipendekkan ini, apabila di klik akan redirect ke laman web yang mempunyai URL yang panjang. Maksudnya masih terus ke halaman pemalink link asal anda. Sekarang sedang berlangsung contest review lynk.my 2015 dimana para perserta perlu membuat review mengenai Lynk.my.

Menggunakan URL Shortener Lynk.my, ianya satu teknologi yang sangat sesuai untuk menghadkan bilangan aksara yang boleh digunakan dalam mesej atau post pendek seperti biasa kita lihat di Twitter.

Ini adalah satu teknik yang banyak digunakan untuk pengiklanan internet. Ia kelihatan lebih kemas, padat, lebih pendek dan mudah diingati.

Lynk.my sama juga seperti service URL shortener goo.gl, tinyurl.com, dan bit.ly

Ada research dibuat pada tahun 2009 sahaja url shortener Bitly telah di akses sebanyak 2.1 billion kali.

Bermakna minat untuk orang klik url pendek sebegini sangat tinggi berbanding jika anda menggunakan Url yang panjang.

Banyak kelebihan Url Shortener ini selain untuk mengurangkan jumlah menaip jika pembaca menyalin URL daripada sumber yang dicetak.

Kegunaan lain aplikasi Url Shortener adalah untuk mencantikkan pautan, menjejaki klik, atau menyembunyikan link asas.

Tetapi ada juga berlaku penyalagunaan. Ada yang menggunakan url Shortener untuk tujuan tidak baik. Jika anda menggunakan Url Shortener untuk tujuan bisnes atau peribadi sebaiknya jangan lakukan untuk tujuan spam.

Saya sendiri banyak mendapat spam link yang menggunakan url shortening melalui email, twitter dan laman social yang lain.

Pernah berlaku dimana saya terklik url pendek di twitter. Secara automatik mereka mendapat akses twitter saya melalui link pendek yang saya klik.

Dari situ mereka mula spam url pendek ke semua follower twitter saya. Lagi bahaya jika redirect link tersebut merupakan laman lucah atau judi. Ini biasanya dilakukan oleh hackers. Jadi anda perlu juga berhati-hati untuk klik sebarang url link pendek sebegini.

Pastikan akaun atau laman yang share url pendek itu kita tahu dan tidak berisiko. Contoh dari akaun twitter/blog atau website yang sahih bukan penuh dengan spam.

Biasanya pengguna yang spam menggunakan url shortener tidak bertahan lama.

Jika ramai yang report boleh di blacklist dari URL shortening service providers yang mereka gunakan atau akaun social media/blog/website mereka boleh dibanned.

Pastikan jangan salah gunakan fungsi aplikasi link shortener ini. Gunakan secara beretika dan berhemah. Jika anda menggunakan url shortener untuk tujuan penyembunyian iklan perniagaan, perkongsian informasi atau peribadi tidak salah.

Lynk.my satu lagi aplikasi url shortener yang pertama di Malaysia.

Sangat selamat digunakan dan banyak kelebihan tersedia untuk pengguna sama ada sebagai publisher atau advertiser.

Jika anda blogger ada berita baik…

Ekslusif untuk anda memenangi wang tunai berjumlah rm4000.00 dengan hanya membuat review.

Tak sabar nak join? Mudah jer, cepat2 layari http://lynk.my/wt9

Ikan Patin Masak Asam Tempoyak Memang Sedap

Sebelum puasa hari tu saya sempat turun ke Kuala Lumpur. Tujuan asal nak hantar baby parrot pada pelanggan sambil itu melawat makcik sedara yang sedang sakit.

Kebetulan dalam masa yang sama dapat jemputan menjamu selera ikan patin di Samudra Exotic River Fish Restaurant bersama rakan blogger. Orang kata rezeki jangan ditolak,

Saya memang suka sangat makan ikan air tawar. Dapat pula mencuba di salah satu restoran ikan patin terbaik di Kuala Lumpur.

Ikan Patin Buah Masak Asam Tempoyak

Sampai sana kami disambut oleh Encik Kamarul Ariffin Managing Director Restoran Samudra Exotic River Fish.

Kami berpeluang mendengar usahawan patin ni berkongsi pengalaman beliau berniaga restoran ikan patin yang diwarisi dari keluarga beliau sejak turun temurun lagi

Dapat juga belajar dan kenal spesis ikan patin ini. Memang banyak jenis ikan patin ada. Harga juga berbeza-beza, ada yang mencecah ribuan ringgit.

Bagaimanapun ikan air tawar ini walau mahal macamanapun jika tidak pandai cara memasak tidak guna juga.

Bukan semua pandai masak ikan patin. Teknik memasak kena betul, silap masak akan rasa hanyir dan lumpur. Jika benar-benar pengemar tegar ikan air tawar mereka tidak kisah bayar mahal janji sedap.

Saya memang tidak tahu langsung masak ikan patin ini, hanya tahu makan sahaja.

Samudra Exotic River Fish Restaurant

Samudra Exotic River Fish Restaurant

Restoran Samudra Exotic River Fish terletak di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur iaitu di Kg Baru.

Suasana restoran yang sangat santai, bersih dan tenang. Memang selesa menjamu selera disitu. Ramai juga pelanggan yang datang walaupun dah petang.

Restoren Samudra Exotic Kuala Lumpur

Pada mulanya saya ingatkan pasti mahal makan disitu. Tetapi apabila saya lihat senarai harga dalam menu tidaklah mahal sangat. Jika nak makan setiap hari masih mampu lagi.

Cuma harga ikan sahaja mengikut harga pasaran.

Senarai Harga Samudra Exotic River Fish

Semua ikan disitu adalah ikan air tawar segar, bukan yang beku seperti kita beli di pasaraya. Menu pula tidak terhad pada ikan patin sahaja.

Ada pelbagai menu Ala Carte. Jenis masakan lebih kepada masakan kampung yang mungkin sukar nak dapat di Kuala Lumpur sekarang.

Kami dijamu dengan menu masakan yang paling popular di Restoran Samudra Exotic River Fish.

Antaranya ikan patin asam tempoyak, patin bakar, ikan krai goreng, kelah goreng, gulai rebung, ayam kampung, cendawan kukur masak lemak cili api, sambal tempoyak dan banyak lagi menu popular yang memang menyelerakan.

Hidangan Menu Ikan Air Tawar

Patin buah masak asam tempoyak paling sedap. Ini adalah antara Patin buah tempoyak yang terbaik saya pernah rasa. Memang sedap sangat, kuah dia pedas cukup menyengat, memang puas hati.

Isinya yang lembut dan tidak berbau, cukup sempurna cara masakan sampai kuah pun saya hirup… Memang terbaik.

Sebelum itu saya bagi amaran dahulu. Patin buah dan patin muncung harganya agak tinggi. Sebaiknya anda tanya dahulu harga sebelum membuat pesanan kerana harga kedua-dua jenis ikan ini antara yang termahal.

Tidak silap saya ada yang memcecah RM180/ sekilo dipasaran.

Pulut Tapai Ice Cream

Selepas makan nasi berhidang, dijamu pula dengan pencuci mulut yang memang popular di Pahang iaitu tapai pulut dengan ice cream.

Secara keseluruhan, memang puas hati makan di Restoran Samudra Exotic River Fish. Semua masakan tiada cacat cela, sedap-sedap belaka dan kena dengan citarasa saya.

Samudra Exotic River Fish Restaurant

61, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur

Tel: 03-2693 4526

Fb Page : https://www.facebook.com/SamudraPatin

Waktu Operasi : 7.00am – 10.30pm

Promosi Buffet Sarapan Pagi

Disamping itu mereka juga menyediakan Buffet Sarapan Pagi RM5.00/pax sahaja.

Dari pukul 7.00 am – 10:30 am setiap hari. Lebih 20 jenis makanan disediakan, boleh makan puas-puas. Cuma bulan Ramadhan sahaja hanya dibuka dinner iaitu waktu berbuka puasa.

Siapa yang suka ikan air tawar saya cadangkan anda patut mencuba masakan di Restoran Samudra Exotic River Fish.

Saya jamin anda pasti suka… Memang terbaik.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Adakah vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan? Produk Shaklee mempunyai pelbagai makanan tidak terhad kepada vitamin, mineral, fitonutrien campuran, dan penggantian makan shake dan bar untuk kesihatan tubuh badan pengguna.

Produk khusus boleh didapati untuk orang dewasa dan kanak-kanak juga produk khusus untuk keperluan kesihatan yang berbeza. Terbukti Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

Shaklee adalah produk kesihatan dan kecantikkan terbaik yang menawarkan produk semulajadi dan mesra alam untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan selari dengan falsafah pengasas Shaklee Dr Forrest C. Shaklee.

Matlamat Shaklee menyediakan produk kesihatan berkualiti dan semulajadi untuk menyokong kesihatan supaya lebih baik dan sihat untuk mewujudkan persekitaran dan kehidupan yang lebih sihat dan harmoni.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Shaklee memanfaatkan kuasa alam semula jadi dalam setiap formula eksklusif untuk membantu anda sihat dari luar dan dalam, untuk membantu menjaga keluarga selamat, serta membantu melindungi planet kita.

Untuk memastikan produk yang berkualiti, sihat dan selamat, Shaklee sentiasa memastikan tidak akan ada mana-mana formula Shaklee mengandungi perisa tiruan, pemanis, pengawet atau toksin yang berbahaya.

Dari semasa ke semasa akan sentiasa memastikan produk Shaklee sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Hijau.

Shaklee kini menjadi pembekal terkenal di dunia dengan menawarkan supplement dan Vitamin Shaklee untuk kesihatan lebih bagus.

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Kumpulan produk Shaklee yang khusus, innovatif, cemerlang secara saintifik, kualiti dan standard yang diamabil berat tanpa henti dari semasa ke semasa.

Merupakan pengeluar dan pengedar nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

Produk Vitamin Shaklee pelbagai dan sesuai digunakan oleh semua peringkat umur dan juga terdapat produk kebersihan kediaman rumah untuk mendapatkan persekitaran yang lebih bersih dan sihat.

Jika kita lihat sekarang berjuta-juta orang mula beralih ke Shaklee kerana kestabilan dan keberkesanan yang tidak dapat dinafikan lagi sebagai produk pemakanan kesihatan yang terbaik.

Di Malaysia, Shaklee telah beroperasi semenjak tahun 1995 lagi. Salah satu anak syarikat Shaklee Corporation yang berpengkalan di USA. Telah lama dikenalkan di Malaysia, stabil di pasaran dan keseluruhan mendapat kepercayaan dari pengguna.

Disahkan tahap kebersihan dan selamat digunakan oleh KKM kerana mengikut garis panduan Akta Jualan Langsung 1993 dengan Lesen Jualan Langsung bernombor AJL93747 yang disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Paling penting disahkan halal dan mendapat sijil HALAL dari Jakim.

Shaklee Vitamin Kesihatan Terbaik

Banyak kelebihan Vitamin Shaklee sememangnya bagus untuk kesihatan dan kehidupan yang sihat.

Pastikan anda mendapatkan vitamin dan supplement dari pengedar Shaklee yang sah dan menyediakan khidmat dan panduan perunding terbaik kepada pengguna Shaklee.

Anda boleh mendapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Bukan satu kerugian untuk memastikan keluarga anda hidup sihat sejahtera setiap masa untuk menjalani kehidupan yang sihat dan harmoni.

Amalkan cara pemakanan yang betul dan makanan tambahan seperti suplemen, vitamin dan mineral supaya anda dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat bersama keluarga tersayang melalui produk dan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee.

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin KesihatanBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA OnlineKongsi Bersama NoraDunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.